Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a discutat în format online cu Alexandr Lukașenko

© Photo : Facebook / Dodon IgorИгорь Додон провел встречу по видеосвязи с Александром Лукашенко
Игорь Додон провел встречу по видеосвязи с Александром Лукашенко - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cei doi șefi de stat au vorbit despre lupta cu COVID-19, sărbătorirea celor 75 de ani de la Marea Victorie și pregătirile pentru ședința Consiliului Suprem al UEEA.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a purtat o discuție în format online cu președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko. Cei doi șefi de stat au abordat un șir de chestiuni ce țin de relațiile bilaterale și cooperarea internațională.

Liderii Moldovei și Belarusului au vorbit despre măsurile întreprinse în vederea combaterii și prevenirii COVID-19. În acest context, Igor Dodon a apreciat activitatea colegilor belaruși pe această dimensiune și a mulțumit pentru invitația de a efectua un schimb de experiență a medicilor din ambele țări.

Președinții au discutat și despre evenimentele care vor fi organizate în cele două țări cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

”Am remarcat că în Moldova, în legătură cu pandemia, evenimentele de amploare legate de aniversare vor fi transferate pentru 24 august, zi în care Moldova a fost eliberată de fasciști. Totodată, am fost impresionat de faptul că în Belarus, Parada Victoriei va avea loc pe 9 Mai, cu respectarea tuturor măsurilor de securitate”, a declarat Dodon în cadrul discuției cu Lukașenko.

Președintele Igor Dodon, ședință de lucru privind organizarea evenimentelor dedicate aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie - Sputnik Moldova
Societate
Evenimentele dedicate aniversării a 75 de ani a Marii Victorii, amânate - detalii
Cei doi lideri au vorbit și despre pregătirile pentru ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice, preconizată pentru 19 mai la Minsk.

Președintele Moldovei a subliniat că este gata să meargă la Minsk, dacă va fi necesar. El a menționat că, la inițiativa sa, a fost edificat un monument în cinstea conaționalului nostru, eroului Uniunii Sovietice Ion Soltîs, acesta urmând să fie dezvelit la Minsk, cu prilejul aniversării a 75-a a Marii Victorii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0