Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când ar putea fi ridicat regimul de carantină în opt localități din Republica Moldova

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a vorbit după ședința de astăzi a Centrului Unic de Comandă pentru gestionarea crizei COVID-19 despre posibilitatea ridicării regimului de carantină în cele opt localități în care a fost instituit.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Șeful Cabinetului de Miniștri afirmă că posibilitatea ridicării regimului de carantină va fi analizată în cadrul ședinței de mâine a Comisiei pentru Situații Excepționale. Cel mai probabil, mai întâi de toate acest regim va fi anulat în orașele Ștefan Vodă și Soroca. 

Grădina Botanica - Sputnik Moldova
Societate
Grădina Botanică din Capitală, înainte și după carantină: Poze

”Am discutat despre regimul de carantină în cele opt localități din Republica Moldova. Mâine, la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, vom analiza posibilitatea ridicării regimului de carantină în câteva dintre ele, dar o vom face numai după ce specialiștii în medicină vor discuta la Minister dimineață, la punctul focal, ultimele evoluții. În cazul în care va fi posibil, în unele localități, mă refer în primul rând la Ștefan Vodă și Soroca, vom veni cu ridicarea acestui regim”, a declara Ion Chicu. 

Premierul a mai spus că mâine va fi analizată și posibilitatea de organizare a slujbelor religioase cu participarea enoriașilor, începând cu duminica viitoare. 

”Vor fi în spațiul liber, în afară lăcașelor, cu păstrarea tuturor rigorilor, inclusiv cu păstrarea distanței sociale. În funcție de deciziile de mâine dimineață a specialiștilor în medicină, Comisia pentru Situații Excepționale va putea lua o decizie vizavi de aceste activități, ” a mai spus Ion Chicu. 

În prezent se află în carantină municipiul Soroca, orașul Ștefan Vodă și satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă, orașul Glodeni, satul Etulia și Cișmichioi din UTA Găgăuzia, satul Valea Perjei din raionul Taraclia, dar și localitatea Brânzeni din raionul Edineț.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0