Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Ion Ceban raportează cetățenilor ce acțiuni a făcut săptămâna trecută: Video

© Sputnik / OsmatescoIon Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019
Ion Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a vorbit într-un video despre lucrările care au avut loc săptămâna trecută în Chișinău și măsurile care urmează să fie întreprinse în următoarea perioadă.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Primaru Ion Ceban susține că și pe parcursul săptămânii trecute, autoritățile municipale și-au concentrat eforturile pentru a preveni răspândirea coronavirusului. În primul rând, s-au asigurat că medicii și pacienții nu duc lipsă de echipamente medicale și alte lucruri necesare pentru tratamentul împotriva COVID-19. 

"Chiar dacă au fost unele măsuri mai relaxante în această perioadă, vrem să vă atenționăm să fiți maxim precauți, în continuare, și să țineți cont de toate recomandările care vin de la specialiști și de la administrația publică locală și centrală", a declarat Ion Ceban.

Primarul a menționat că săptămâna trecută, au continuat lucrările de infrastructură. Ion Ceban a fost în inspecție pe strada Zelinski din sectorul Botanica, acolo unde sunt reabilitate trutuarele, dar și pe Aleea Dacia, reconstruită recent. Muncitorii continuă lucrul și pe bulevardul Moscovei, dar și pe strada Alba Iulia. Edilul-șef al orașului ne asigură că toate lucrările vor fi finalizate în termenul stabilit în contract. 

Continuă lucrările și la stația de epurare. Ion Ceban a menționat că procesul de reabilitare este monitorizat inclusiv prin intermediul camerelor de supraveghere instalate pe teritoriul stației. 

"Facem tot posibilul pentru a înlătura acest miros. Sunt probleme acumulate de zeci de ani de zile, dar trebuie să avem grijă de sănătatea noastră și a copiilor noștri", a mai spus primarul. 

O altă preocupare a municipaității este ambrozia. Ion Ceban a solicitat direcțiilor specializate să identifice sectoarele cu această plantă și să le monitorizeze strict, ca să nu le permită creșeterea. Primarul a atenționat și agenții economici să aibă grijă de zonele pe care le adminitreează, în caz contrar, se vor alege cu amenzi. 

"Toate aceste măsuri le facem din timp pentru a proteja oamenii și ca ei să nu ajungă la medic cu acele solicitări", a declarat primarul. 

Edilul-șef a mai vorbit despre educația online și a anunțat că de luni, troleibuzele și autobuele vor circula în regim normal, iar călătorii sunt obligați să poarte masca de protecție. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0