Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată câți angajați din sistemul medical sunt infectați cu COVID-19

Abonare
Peste o mie de angajați din sistemul medical sunt infectați cu COVID-19. Asta arată datele Ministerului Sănătății.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Potrivit informațiilor, în țară, sunt 1 004 cazuri de infectare cu COVID-19, în rândul angajaţilor din sistemul de sănătate, printre care: medici-248, asistenţi medicali-361, felceri-58, paramedici- 1, farmacişti-15, personal auxiliar-321 persoane. 

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a fost diagnosticat cu COVID-19
Până acum, șase lucrători medicali și-au pierdut viața, după ce s-au infectat cu COVID-19. Primul deces a fost în data de 27 martie, când a murit Ecaterina Litvinschi, medic în vârstă de 79 de ani, la Punctul de Primiri Urgenţe din Cricova. Peste câteva zile a decedat o altă angajată de la Serviciul de Urgență, doar că din Soroca.

COVID-19 a luat și viața unei asistente medicale de 68 de ani din Făleşti.

Din cauza coronavirusului a decedat și medicul radiolog Valeriu Pripa, care muncea la un spital privat din Capitală, dar și Ivan Șiman, şeful secţiei chirurgie a Spitalului Raional Orhei, în vârstă de 68 ani. Cel de-al șaselea deces în rândul medicilor s-a înregistrat vineri. Este vorba despre medicul traumatolog Igor Cheptea, în vârstă de 57 de ani, care a activat în cadrul spitalului raional Fălești. 

În data de 17 martie, a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile, mai exact până pe cel puțin 15 mai, în legătură cu prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0