Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban: Ploaia a scos la iveală alte probleme de infrastructură ale Capitalei

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaPloi cu grindină
Ploi cu grindină - Sputnik Moldova
Abonare
Sistemul de canalizare din Chișinău are o capacitate mult mică decât ar fi nevoie pentru ca orașul să nu fie inundat în timpul ploilor. Despre asta a anunțat primarul Ion Ceban.

CHIȘINĂU,  2 mai. – Sputnik. În urma ploii de vineri, primarul Capitalei, Ion Ceban, a făcut o postare pe Facebook în care a menționat motivul inundării orașului la fiecare ploaie puternică. Potrivit lui Ceban, sistemul de canalizare pluvială al orașului are o capacitate de 15 l/m² , iar cantitatea de precipitații care a căzut ieri a fost de până la 23 de litri. Pentru a înlătura consecințele ploii, agajații Exdrupo, dar și alți responsabili din fiecare sector, au intervenit pe străzile inundate și au pompat apa de pe carosabil.

"Inundarea străzilor și rețelelor pluviale este urmare a unei alte probleme de infrastructură a orașului, care a fost lăsată an de an de gospodariile care au condus Capitala. Pe viitor ne propunem să realizăm acțiuni concrete în acest domeniu pentru a evita astfel de situații", a menționat primarul Ion Ceban.

Meteorologii au prognozat și pentru astăzi ploi cu descărcări electrice în toate raioanele țării. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0