Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile din Moldova i-au felicitat pe cetățeni cu prilejul zilei de 1 Mai

© Sputnik / Miroslav RotariТриумфальная арка
Триумфальная арка - Sputnik Moldova
Abonare
Anul acesta, în Moldova, ca și în multe alte țări ale lumii, această sărbătoare are loc fără procesiuni tradiționale. Vinovat se face epidemia de Coronavirus.

CHIȘINĂU, 1 mai - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon i-a felicitat pe cetățeni cu prilejul Zilei de 1 Mai, sărbătoare a solidarității oamenilor muncii.

Potrivit lui, crearea locurilor de muncă, cu condiții decente, și reducerea ratei șomajului în societate reprezintă obiectivele strategice a conducerii țării.

”Anume potențialul uman calificat este cea mai importantă resursă de care dispunem”, a precizat Dodon în mesajul său.

Potrivit șefului statului, el este de acord cu ideea că lipsa viziunii de lungă durată, schimbările politice și multe alte tulburări de ordin socioeconomic au prejudiciat profund strategia de dezvoltare în domeniul muncii.

Воздушные шарики - Sputnik Moldova
O zi încântătoare și surprize sub formă de ploi: Cum va fi vremea până pe 1 mai

”În momentul festiv prilejuit de sărbătoarea solidarității oamenilor muncii, Vă îndemn să contribuim, în măsura putințelor fiecăruia, la prosperarea Republicii Moldova, la creșterea bunăstării în societate, pentru ca, în final, cei plecați să aibă plăcerea de a se reîntoarce acasă”, a mai subliniat președintele

Dodon a mai precizat că în acest an, conform tradiției, a semnat un decret privind decernarea unui grup de cetățeni, din diferite sfere de activitate, cu prilejul Zilei de 1 Mai.

Și președintele Parlamentului, liderul Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, i-a felicitat pe cetățenii Moldovei cu prilejul Zilei internaționale a solidarității oamenilor muncii, urându-le sănătate, bunăstare și prosperitate țării.

Potrivit ei, semnificația socială a acestei sărbători s-a schimbat mult în decursul deceniilor, iar astăzi a căpătat o nouă conotație, în legătură cu starea de urgență instituită pentru a opri pandemia.

"Sute de milioane de oameni sunt nevoiți să stea acasă, pentru a-și proteja sănătatea proprie și a familiilor, inclusiv în Republica Moldova. Sute de mii de locuri de muncă s-au mutat în mediul on-line, altele, din păcate, au fost ”înghețate”...”, a subliniat Greceanîi.

Pentru a atenua impactul negativ asupra populației și întreprinzătorilor, Parlamentul a adoptat mai multe măsuri legislative de susținere a angajaților și angajatorilor și a majorat de șase ori volumul fondului de șomaj în bugetul de stat.

”Acum, împreună, trebuie să depunem toate eforturile pentru a depăși criza și a combate efectele ei. Iar pentru acesta avem nevoie ca niciodată de solidaritate, unitate și constructivism. Părinții noștri au construit, piatră cu piatră, orașele și satele Moldovei. Să fim demni de acest exemplu al muncii și al patriotismului, să ne dedicăm toate puterile și cunoștințele pentru ca țara noastră să înflorească și să prospere!”, a precizat Greceanîi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 

Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0