Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Urmașii Marii Victorii: istoria lui Adrian Lebedinschi

Abonare
Președintele Comisiei parlamentare pentru Cultură, Adrian Lebedinschi, a relatat istoria bunelului său, care a contribuit la Victoria asupra nazismului în cel de-Al Doilea Război Mondial și despre soarta complicată a rudelor lui în perioada războiului și după.

Memoria despre evenimentele din trecut, îndeosebi despre cei care au schimbat cardinal viața familiilor lor, societății, țării și lumii, nu pot fi șterse. Drept dovadă sunt mărturiile urmașilor celor care au lupta pe câmpurile celui de-Al Doilea Război Mondial, care a trecut prin toate greutățile acelei perioade complicate.

“Bunelul meu a luptat Front doi Belarus. În toamna 1945 a fost rănit în Königsberg, astăzi Kaliningrad. Respectiv, Ziua Victoriei l-a prins în spital”, povestește deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Lebedinschi.

„A revenit acasă. Din păcate, a ajuns invalid. Cel mai grav este că soția i-a murit în timpul războiului. Copilul lui a crescut fără părinți, la bunei”, spune alesul poporlui.

“Să dea Dumnezeu să ținem minte tot prin ceea prin ce au trecut. Buneii pentru a nu trece prin aceleași lucru. Vă doresc sănătate și fericire”, a spus Adrian Lebedinschi.

În ajunul Zilei Victoriei, redacția Sputnik Moldova, Belarus, Abhazia, Kârgâzstan, Armenia, Georgia, Azerbadjan, Kazahstan, Oseția de Sud vor publica istorie de familie cu care se vor împărtăși urmașii soldaților și ofițerilor care au lupta pe fronturile din Belarus, regiunea Baltică, Caucaz și Fronturile de Sud.

Денис Майданов - Sputnik Moldova
Rusia
Păstrăm vie memoria: Străinii vor interpreta cântece de pe front
„Apelul de pe Front” a statelor din fostul spațiul sovietic va include istoriile familiilor în patrimoniul mărturiilor despre marele război, va aminti despre prețul înalt plătit de toți pentru marea Victorie și eroismul popoarelor, care au eliberat lumea de nazism, oferind tuturor posibilitatea de a trăi.

„Apelul de pe front” reprezintă un proiect tradițional al serviciilor de presă al Sputnik din spațiul CSI. În 2020 evenimentul se desfășoară a treia oară. Din păcate, măsurile restrictive, introduse din cauza pandemiei de COVID-19, au impus unele modificări.

Videoconferința, care unește mai multe centre de presă ale diverselor redacții, nu va avea loc. În locul acestora vor fi publicate spoturi video cu unele personalități publice și oameni de stat, care își vor împărtăși istoriile de familiile despre participanții la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0