Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia se pregătește de Ziua Victoriei

Abonare
Cum se pregătește Federația Rusă de Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, în condițiile în care parada Militară de la Moscova dedicată aniversării a 75-a a biruinței a fost amânată.

Chiar dacă locutorii marilor orașe din Federația rusă se află în regim de autoizolare, și chiar dacă Parada dedicată Zilei Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei nu va avea loc în ziua de 9 mai la Moscova, oricum autoritățile Federației Ruse se pregătesc pentru această zi.

În orașele din această țară sunt renovate și spălate monumentele închinate Zilei Victoriei și sunt afișate bannere dedicate acestei tematici.

Amintim că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, le-a ordonat șefilor departamentelor de forță să intervină în graficul Paradei Biruinței și să amâne toate acțiunile preconizate în contextul acestei sărbători. Liderul rus a declarat la ședința Consiliului de Securitate din 16 aprilie că riscurile pe care le prezintă coronavirusul nu-i permit să dispună pregătirile pentru sărbătoarea de 9 mai.

În același timp, el a dat asigurări că manifestațiile dedicate Zilei Biruinței vor avea loc în 2020.

"Va avea loc și parada din Moscova, și Marșul Regimentului Nemuritor", a spus Putin.

© Sputnik / Mikhail Golenkov / Accesați arhiva multimediaBanner dedicat marcării a 75 de ani din ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, atârnat pe sediul administrației municipale a orașului Kaliningrad.
Баннер, посвященный празднованию 75-летия победы в Великой Отечественной войне, на здании городской администрации в Калининграде - Sputnik Moldova
1/14
Banner dedicat marcării a 75 de ani din ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, atârnat pe sediul administrației municipale a orașului Kaliningrad.
© Sputnik / Alexei Danichev / Accesați arhiva multimediaRestauratorii Muzeului de Stat al Sculpturilor Urbane efectuează lucrări de renovare a obeliscului dedicat "Orașului Erou Leningrad" din Piața Răscoalei din Sankt Petersburg.
Реставрация обелиска Городу-Герою Ленинграду на площади Восстания в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
2/14
Restauratorii Muzeului de Stat al Sculpturilor Urbane efectuează lucrări de renovare a obeliscului dedicat "Orașului Erou Leningrad" din Piața Răscoalei din Sankt Petersburg.
© Sputnik / Maksim Bogodvid / Accesați arhiva multimediaO angajată a serviciului de salubrizare curăță Monumentul Soldatului Căzut din Piața din fața Parcului de Cultură și Odihnă M. Gorkii din Kazani.
Мойка памятника погибшему солдату на площади перед Парком культуры и отдыха имени Горького в Казани - Sputnik Moldova
3/14
O angajată a serviciului de salubrizare curăță Monumentul Soldatului Căzut din Piața din fața Parcului de Cultură și Odihnă M. Gorkii din Kazani.
© Sputnik / Alexei Danichev / Accesați arhiva multimediaDecorațiuni de Ziua victoriei pe prospectul Nevskii din Sankt Petersburg, în timp ce oamenii se află în regim de autoizolare.
Украшение Невского проспекта в Санкт-Петербурге ко Дню Победы во время режима самоизоляции жителей - Sputnik Moldova
4/14
Decorațiuni de Ziua victoriei pe prospectul Nevskii din Sankt Petersburg, în timp ce oamenii se află în regim de autoizolare.
© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaMonumentul mareșalului Jukov pe Piața Manejului, după restaurare.
Памятник маршалу Жукову на Манежной площади в Москве после реставрации - Sputnik Moldova
5/14
Monumentul mareșalului Jukov pe Piața Manejului, după restaurare.
© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaMeșterul Maxim Svekla și fiul său Veaceslav lângă copia mașinii de luptă Katiușa.
Мастер Максим Свекла с сыном Вячеславом около копии боевой машины Катюша  - Sputnik Moldova
6/14
Meșterul Maxim Svekla și fiul său Veaceslav lângă copia mașinii de luptă Katiușa.
© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaBanner dedicat aniversării a 75-a a Zilei Victoriei, pe o stradă din Vladivostok.
Посвященный 75-летию Победы баннер на одной из улиц Владивостока - Sputnik Moldova
7/14
Banner dedicat aniversării a 75-a a Zilei Victoriei, pe o stradă din Vladivostok.
© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaCorabia cu pânze "Kruzenștern", în portul din Novosibirsk. Vasul efectuează o cursă transatlantică care este dedicată aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
Парусник Крузенштерн в порту Новороссийска во время трансатлантического плавания в честь 75-летия победы в Великой Отечественной войне - Sputnik Moldova
8/14
Corabia cu pânze "Kruzenștern", în portul din Novosibirsk. Vasul efectuează o cursă transatlantică care este dedicată aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
© Sputnik / Vitaly Ankov / Accesați arhiva multimediaStelă în forma Ordinului Biruinței. Instalată pe o stradă din Vladivostok, dedicată aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
Стела в виде знака ордена Победы, установленная на одной из улиц Владивостока к 75-летию Победы - Sputnik Moldova
9/14
Stelă în forma Ordinului Biruinței. Instalată pe o stradă din Vladivostok, dedicată aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaGraffitti pe fațada unui bloc de locuit dedicat aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, orașul Novorosisk.
Граффити на фасаде жилого дома, посвященное 75-й годовщине победы в Великой Отечественной войне, в Новороссийске - Sputnik Moldova
10/14
Graffitti pe fațada unui bloc de locuit dedicat aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, orașul Novorosisk.
© Sputnik / Mikhail Golenkov / Accesați arhiva multimediaBanner dedicat aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, orașul Kalinigrad.
Баннер, посвященный празднованию 75-летия победы в Великой Отечественной войне, в Калининграде - Sputnik Moldova
11/14
Banner dedicat aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, orașul Kalinigrad.
© Sputnik / Maksim Bogodvid / Accesați arhiva multimediaO angajată a serviciului de salubrizare spală complexul memorial din Piața din fața Parcului de Cultură și Odihnă M. Gorkii din Kazani.
Мойка мемориального комплекса в Казани - Sputnik Moldova
12/14
O angajată a serviciului de salubrizare spală complexul memorial din Piața din fața Parcului de Cultură și Odihnă M. Gorkii din Kazani.
© Sputnik / Alexander Kondratuk / Accesați arhiva multimediaBanner dedicat aniversării a 75-a a Zilei Victoriei, Celeabinsk.
Баннер, посвященный празднованию 75-летия победы в Великой Отечественной войне, в Челябинске - Sputnik Moldova
13/14
Banner dedicat aniversării a 75-a a Zilei Victoriei, Celeabinsk.
© Sputnik / Alexander Kondratuk / Accesați arhiva multimediaBanner dedicat aniversării a 75-a a Zilei Victoriei, Celeabinsk.
Баннеры, посвященные празднованию 75-летия победы в Великой Отечественной войне, в Челябинске - Sputnik Moldova
14/14
Banner dedicat aniversării a 75-a a Zilei Victoriei, Celeabinsk.
Fluxul de știri
0