Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

România va dona Republicii Moldova echipamente în valoare de 3,5 milioane de euro

Abonare
România va dona Republicii Moldova echipamente pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor de Externe al României, Bogdan Aurescu, care a venit la Chișinău, cu ocazia împlinirii celor 10 ani de parteneriat strategic.

CHIȘINĂU, 30 apr. – Sputnik. Ministrul Afacerilor de Externe al României, Bogdan Aurescu, a efectuat o vizită în Republica Moldova, cu ocazia împlinirii a 10 ani de parteneriat strategic cu țara noastră. În cadrul unui briefing de presă, oficialul român a vorbit despre suportul oferit Moldovei în această perioadă, dar a anunțat și că Guvenrul României va decide, la ședința din această seară, să ofere țării noastre un ajutor în valoare de 3,5 milioane de euro, în lupta cu COVID-19.

Medicii din România au venit în ajutorul colegilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova
Solidaritate: Medicii din România au venit în ajutorul colegilor din Republica Moldova
"Ajutorul va fi în formă de donație. Este vorba despre echipamente medicale: 500 de mii de măști de protecție, 50 de mii de combenizoane, medicamente care sunt utilizate în tratamentul bolnavilor de COVID-19. Sperăm ca sprijnul României să fie de folos", a menționat ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu.

Demnitarul de la București a vorbit și despre cei 42 de medici și asistenți medicali din România care au venit în țara noastră să ajute doctorii moldoveni în lupta cu pandemia de coronavirus. 

"Această vizită este un mesaj pentru cetățenii Republicii Moldova, prin care România îi asigură că este alături de ei la nevoie. România este solidară cu toți cetățenii, suntem aproape nu doar cu sufletul, ci și fizic prina această misiune medicală, care timp de două săpătmâni va lucra cu colegii din sistemul medical din Moldova, pentru a combate împreună pandemia de COVID-19", a mai spus ministrul Afacerilor Externe al României.

În același timp, premierul Ion Chicu a mulțumit României pentru ajutorul acordat pe parcursul celor 10 ani de parteneriat, dar și în această pandemie de COVID-19.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Încă o universitate a făcut donații pentru spitalele din Chișinău
"Speră că vom amplifica colaborarea. Domnul ambsador a venit astăzi cu o echipă de medici pentru a-și împărtăși experiența lor. Au fost și în Italia. Noi considerăm această misiune ca o bună opotunitate pentru schimbul de experință. Medicii din Moldova sunt profesioniști de mare calitate, au demonstrat asta, în această perioadă. Sunt sigur că această colaborare va fi în beneficiul ambelor părți", a declarat premierul Ion Chicu.

În context, premierul a menționat că această cooperare între cele două state, într-o perioadă atât de dificilă provocată de coronavirus, este un simbol că eforturile sunt îndrepatate doar în interesul cetățenilor. 

Medicii și asistenții medicali veniți din România au specializări în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență și medicină internă și vor desfășura, timp de 15 zile, activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0