Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 30 de focare de incendii de vegetație au fost stinse de pompieri

© Sputnik / Ciobanu VictorIncendieri de vegetație în raioanele Ungheni și Călărași
Incendieri de vegetație în raioanele Ungheni și Călărași - Sputnik Moldova
Abonare
Pompierii au stins peste 30 de focare de vegetație în mai multe raioane ale țării. Specialiștii avertizează cetățenii să nu aprindă iarba și gunoiul menajer pentru că focul se poate răspândi cu repeziciune.

CHIȘINĂU, 30 apr. – Sputnik. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, pompierii au stins peste 30 de focare de vegetație în mai multe raioane din țară.

Incendiu în zona Florești - Sputnik Moldova
Societate
Un incendiu de vegetație a izbucnit astăzi în orașul Florești - Video
Un incendiu care a nimicit 8 hectare de iarbă a fost înregistrat în localitatea Budești, municipiului Chișinău. De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Slobozia-Horodiște din raionul Rezina. La periferia municipiului Bălți, focul a mistuit 2 hectare de vegetație. Câte 1,5 hectare de teren au fost afectate în localitatea Țarigrad, raionul Drochia și satul Racovăț, raionul Soroca. Totodată, în satul Porumbești, raionul Cantemir, focul a distrus 8 hectare de iarbă și vegetație uscată. Intervenții similare au avut loc la Borogani, Leova, dar și în localitatea Abaclia, raionul Basarabeasca.

În acest context, pompierii avertizează repetat cetățenii să nu dea foc la iarba și gunoiul menajer, fiindcă vântul și umiditatea redusă pot răspândi flăcările cu repeziciune. Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului, peste 9 000 de hectare de teren au ars în toată țara.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0