Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un parlamentar care își permite să spună adevărul – îi vizează pe toți cetățenii

© Facebook / Dumitriu DragosLiviu Pleșoianu
Liviu Pleșoianu  - Sputnik Moldova
Abonare
”Este pur şi simplu DEMENŢĂ  - e vremea ca românii și toți cetățenii acestei planete să înceapă să conștientizeze”.

BUCUREȘTI, 29 apr – Sputnik. O afirmație care spune adevărul mai presus de simplele cuvinte – ”Este pur şi simplu DEMENŢĂ” să arunci sume colosale pentru înarmare, în condițiile în care se moare de foame și de boli!

Mesajul parlamentarului de la București Liviu Pleșoianu nu e adresat de data aceasta doar liderilor români, ci lumii întregi!

”În fiecare an, se cheltuie la nivel global 1,8 trilioane de dolari pentru buget militar!”, scrie Pleșoianu, arătând că ”în doar doi ani, cu acești bani s-ar acoperi suma necesară pentru a eradica sărăcia extremă la nivel global: 3,5 trilioane de dolari...”.

O interpretare dincolo de cifre este ce din următorul exemplu: ”Tu unde alegi să meargă banii tăi din taxe și impozite?”

”Dacă ai avea chiar acum în mână 100 de lei și lângă tine ar fi un copil înfometat și un ins care strânge bani pentru industria de armament, cui i-ai da banii TĂI?”, întreabă Pleșoianu, care atrage atenția că ”așa trebuie pusă problema, concret, cu această imagine în minte și în suflete!”. (vezi poza din postarea de mai jos, n.n.)

Deputatul Pleșoianu subliniază: ”E vremea ca românii și toți cetățenii acestei planete să înceapă să conștientizeze că:

- Banii pe care îi tot învârt guvernele lumii ”sunt, de fapt, BANII LOR!”

- Guvernele lumii ”vor înceta să mai cheltuie BANII NOȘTRI pentru MOARTE și vor începe să-i cheltuie pentru VIAȚĂ doar atunci când vor constata că LE SOLICITĂM ASTA!”.

Iar concluzia apare clar și dureros: ”Este pur şi simplu DEMENŢĂ faptul că, în fiecare an, se cheltuie la nivel global 1,8 trilioane de dolari pentru buget militar!”.

Și, am completa noi, conform unui studiu al „Save the children” circa 300 de copii mor pe oră de foame, iar Antena 1 a prezentat o analiză, cu date internaționale, din care reiese că ”alimentația slabă provoacă aproape jumătate (45%) din decese la copiii sub cinci ani – 3,1 milioane de copii în fiecare an”.

Dar, sigur, lumea are nevoie de arme…

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0