Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Referendum în ziua alegerilor prezidențiale – propunerea unui demnitar

© Sputnik / OsmatescoConstantin Cojocaru
Constantin Cojocaru  - Sputnik Moldova
Abonare
Despre faptul că Administrația Publică Locală de nivelul doi este inutilă și cheltuie sume mari de bani se vorbește de ani buni
Referendum în ziua alegerilor prezidențiale – propunerea unui demnitar

Pentru întreținerea autorităților publice locale de nivelul doi se cheltuie anual între 10 și 12 milioane de lei, însă eficiența acesteia este egală cu zero – o spune primarul de la Edineț, Constantin Cojocaru. Mai mult decât atât, el menționează că ar trebuie ca, în ziua alegerilor prezidențiale, să aibă loc și un referendum național, în cadrul căruia oamenii să decidă soarta de mai departe a acestor instituții, pe care Constantin Cojocaru le numește ”parazitare”.

”Reformarea acestei instituții parazitare, pe nume Administrația Publică Locală de nivelul doi, ar aduce suplimentar în buget în jur de 10-12 milioane de lei. În ziua alegerilor prezidențiale ar trebui să aibă loc și un referendum republican pe marginea acestui subiect. Noi suntem prea mic să ne permitem trei nivele administrative”, spune Constantin Cojocaru.

Totuși, mandatul alesului local nu poate fi întrerupt, iar lichidarea Administrației Publice Locale de nivelul doi poate avea loc doar în următorul circuit electoral. Însă, dacă acest lucru s-ar decide printr-un referendum, atunci vom avea siguranța ca peste trei ani de zile va fi rezolvată această problemă.

De această părere este directorul executiv al CALM, Viorel Furdui, care a menționat necesitate lichidării raioanelor, întrucât se cheltuiesc extrem de mulți bani pentru întreținerea APL-urilor de nivelul doi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0