Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii despre misiunea medicilor români în Moldova

© Sputnik / OsmatescoTatiana Zatîc
Tatiana Zatîc  - Sputnik Moldova
Abonare
Tatiana Zatîc, șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare a Ministerului Sănătății, a oferit detalii, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, despre misiunea medicilor din România în țara noastră.
Detalii despre misiunea medicilor români în Moldova

O delegație de medici din România ajunge mâine, 30 aprilie, în țara noastră. Din echipa medicală fac parte specialiști de terapie intensivă, medici epidemiologi și asistenți medicali.

”Delegația este formată din 54 persoane. În decurs de două săptămâni, specialiștii români vor activa în cadrul echipelor medicale de la Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Municipal din Bălți și Spitalul Clinic Republican, acolo unde sunt internați bolnavii de COVID-19 în stare gravă”, a relatat Tatiana Zatîc.

Specialiștii români vor împărtăși din experiența lor în domeniul terapiei și reanimării bolnavilor de COVID-19.  

”Noi avem specialiști buni în domeniul terapiei intensive și reanimare. Doar că în cazul pacienților gravi, deciziile medicale sunt luate în baza consultărilor cu mai mulți medici. Colegii din România vor fi implicați în tratamentul bolnavilor și vor veni cu recomandări reieșind din experiența proprie”, a precizat Tatiana Zatîc.

Delegația de medici din România va aduce țării noastre medicamente și echipamente medicale de protecție împotriva COVID-19.

Ea a precizat cum vor fi repartizate.

”În funcție de destinația echipamentelor. Dacă sunt petru bolnavii în stare gravă, atunci vor fi oferite instituțiilor medicale care au secții de terapie intensivă și reanimare. Toate echipamentele donate până în prezent au fost distribuite în funcție de profilul instituțiilor medicale”, asubliniat Tatiana Zatîc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0