Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum Poroșenko și Luțenko încearcă să ascundă adevărul despre Euromaidan

© RIA Novosti / Andrei Stenin / Accesați arhiva multimediaRioters throw rocks and molotov cocktails at riot police in Kiev, January 22, 2014
Rioters throw rocks and molotov cocktails at riot police in Kiev, January 22, 2014 - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul fostului președinte al Ucrainei Victor Ianukovici acuză fundația lui Soros de sponsorizarea unui grup de procurori care încearcă să ascundă adevărul despre asasinatele din perioada Euromaidanului.

BUCUREȘTI, 28 apr – Sputnik. Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko și fostul procuror general al țării Iuri Luțenko dirijează ilegal un grup de procurori ai Oficiului Procurorului General, care se ocupă de falsificarea materialelor din dosarele legate de asasinarea protestatarilor din Maidan. Cu o astfel de declarație a venit avocatul fostului lider al Ucrainei Victor Ianukovici, Vitali Serdiuk.

Птицы над Керченским проливом - Sputnik Moldova
Pentru ce-i trebuie Ucrainei o nouă bază navală în Marea Azov?
„În Oficiul Procurorului General continuă să activeze un grup de procurori care până în prezent comunică informal cu exponenții guvernării anterioare și le execută ordinile ilegale”, este convins Serdiuk.

Potrivi avocatului, acest grup de procurori se află într-o complicitate criminală și beneficiază de recompense financiare pentru acoperirea adevăraților autori ai evenimentelor tragice din februarie 2014.

Serdiuk afirmă că din acest grup de procurori fac parte Alexei Donskoi, Denis Ivanov, Ianis Simonov, Alexandr Dercaci, Andrei Beskorodeanîi și alte persoane. Anterior, aceștia au gestionat dosarele legate de evenimentele de pe Maidan sub coordonarea lui Luțenko.

“Acum supraveghează mersul investigațiilor legate de Maidan de către Biroului de Stat de Investigații, unde dosarele au fost transferate automat din Procuratura Generală a Ucrainei în urma presiunilor exercitate asupra conducerii țării și parlamentului din partea unor organizații neguvernamentale care activează din contul fondurilor din afara țării”, afirmă avocatul.

Potrivit informațiilor de care dispune Serdiuk, procurorii cooperează active cu organizația “Grupul Consultativ al Avocaților”, finanțată de fundația lui George Soros “Renașterea” și beneficiază direct de resurse financiare ale acestei fundații. Avocatul fostului președinte al Ucrainei Ianukovici consideră că acest grup de procurori nu doar dezvăluie celor de la “Grupul Consultativ al Avocaților” informațiile din dosar, care reprezintă un secret al anchetei, dar și “coordonează cu ei, de facto, direcțiile de desfășurare ale așa-numitei “investigații””.

Лесной пожар в Чернобыльской зоне - Sputnik Moldova
Incendiu teribil în zona Cernobîl: Imagini video de la fața locului
El a mai adăugat că procesul penal a fost activizat după lansarea în SUA a filmului fostului consilier al președintelui Donald Trump, actualul purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din SUA, Michael Caputo – “Farsa ucraineană: impeachment, banii lui Biden, asasinate în masă” („The Ukraine Hoax: impeachment, Biden Cash, Mass Murder”).

“Ivan Bubencik, Vladimir și Zinovi Parasiuk, care nici nu ascund faptul că au tras în reprezentanții forțelor de ordine, Serghei Pașinski și alții – sunt persoanele care până în prezent nu au fost trase la răspundere. Mai mult decât atât, implicarea lor la organizarea și realizarea execuțiilor nici nu este investigată adecvat. Și nu doar a lor”, a conchis Serdiuk.

Piața centrală din Kiev – maidanul Independenței - a fost ocupată de adepții integrării europene pe 21 noiembrie 2013, după declarația guvernului Nikolai Azarov despre suspendarea procesului de semnare a acordului de asociere cu UE. Mai târziu, maidanul a devenit epicentrul confruntărilor dintre forțele de ordine și radicali. Noua guvernare a declarat că responsabil de moartea a peste 100 de persoane este fostul președinte Victor Ianukovici și trupele speciale ale MAI al Ucrainei “Berkut”. Ianukovici și ofițerii „Berkut” neagă orice implicare în assassinate. După lovita de stat, trupele speciale “Berkut” au fost desființate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0