Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Viorica Dumbrăveanu: 90 de mii de teste sunt disponibile la ANSP

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Viorica Dumbrăveanu a venit cu mai multe precizări referitor la distribuirea echipamentelor de protecție pentru medici și despre testele COVID-19 disponibile.

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a făcut mai multe precizări cu privire la informațiile apărute în spațiul public despre faptul că mai multe loturi de echipamente de protecție ar fi depozitate și nu ar fi distribuite instituțiilor medicale. Oficialul a calificat aceste informații ca fiind manipulatorii. 

”Loturile de ajutoare medicale care au fost oferite de către diferiți agenți economici. Aceste loturi au fost distribuite direct de către operatorul care le-a oferit, în baza necesităților care au fost determinate de către minister. Chiar acum continuăm procesul de distribuire conform necesităților determinate”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Ministrul Sănătății s-a referit și la testele care au fost aduse cu avionul din China. Viorica Dumbrăveanu a precizat că testele au fost distribuite ANSP-ului imediat ce avionul a aterizat, întrucât testele trebuiesc păstrate în condiții speciale. 

Медицинский работник - Sputnik Moldova
Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în lume a depășit cifra de 3 milioane

”Testele au fost preluate atunci când avionul a aterizat pentru că era vorba despre păstrarea acestora în condiții corespunzătoare și au fost transportate către Agenția Națională Sănătate Publică. Este vorba de peste 90 de mii de teste. Ele sunt disponibile la ANSP”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Ministrul a spus și care persoane sunt testate. 

”Tacticile de testare sunt acelea pe care le-am menționat. Este vorba de testarea persoanelor care întrunesc criteriile definiției de caz. Persoană care este suspectă sau este vorba despre contact în contextul COVID-19, dar și acea tactică ce a fost aplicată și va fi aplicată în continuare. Testarea intensă în cadrul focarelor”, a mai adăugat ministrul. 

Potrivit informației ministerului de resort, până în prezent au fost investigate 16 533 de persoane. Cu rezultat pozitiv sunt 3481 de persoane. Cazuri de import sunt 140 și cazuri cu transmitere locală – 3341.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0