Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul ungar de Externe, la Chișinău: Oficialul a adus un lot de ajutor umanitar

© Photo : KormanyPéter Szijjártó - ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului din Ungaria
Péter Szijjártó - ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului din Ungaria - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Oleg Țulea, și ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, aflat într-o vizită în țara noastră, au susținut astăzi o conferință de presă comună.

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Ministrul de Externe de la Chișinău, Oleg Țulea, l-a primit astăzi în vizită pe omologul săun ungar, Péter Szijjártó. Cei doi oficiali au susținut o conferință de presă după ce au participat la ceremonia de transmitere a unui lot de asistență umanitară care include echipamente medicale de protecție.

© Photo : Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii MoldovaUngaria susține Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19
Ministrul ungar de Externe, la Chișinău: Oficialul a adus un lot de ajutor umanitar - Sputnik Moldova
Ungaria susține Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19

”A venit la Chișinău într-o vizită fulger, pentru a aduce un important lot de echipamente medicale de protecție, pentru a ne ajuta să facem față acestei crize complicate prin care trecem cu toții. Am discutat și despre suportul de repatriere a cetățenilor noștri și despre crearea coridoarelor verzi. Asta a permis ca mii de cetățeni să ajungă în siguranță acasă”, a declarat Oleg Țulea.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Ajutorul umanitar donat de China a ajuns în Moldova - Iată ce ne-au dat chinezii

La rândul său, ministrul ungar Péter Szijjártó a declarat că suportul pentru Moldova în vederea gestionării crizei provocate de COVID-19 a fost solicitat pe două căi .

”Guvernul Republicii Moldova a cerut pe două canale ajutor Ungariei - în primul rând pe dimensiunea interguvernamentală, iar în cel de-al doilea - pe canalele NATO. Răspunsul pe care îl dăm este pozitiv”, a declarat ministrul ungar.

În țară au ajuns astfel 100 de mii de măști și 5000 de echipamente complete de protecție. Oficialul ungar a mai vorbit despre importanța oferirii asistenței financiare Republicii Moldova. 

”Am cerut Uniunii Europene să nu folosească o politică de discriminare față de Republica Moldova, ci să se acorde ajutorul financiar de care s-a votat deja. Acum este o deosebită nevoie, pentru că avem foarte multe provocări în lume”, a declarat Péter Szijjártó.

După conferința de presă comună, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei a mers să se întâlnească cu premierul Republicii Moldova Ion Chicu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0