Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum îngrijim nou-născuții pe timp de pandemie

© Sputnik / OsmatescoAliona Lupașco
Aliona Lupașco - Sputnik Moldova
Abonare
Recomandări pentru gravide și lăuze în perioada pandemiei de COVID-19, prezentate de șefa Secției Lăuzie a Institutului Mamei și Copilului, Aliona Lupașcu, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”.
Cum îngrijim nou-născuții pe timp de pandemie

Deoarece nu au un sistem imunitar consolidat, nou-născuții sunt vulnerabili chiar și în fața celor mai ușoare infecții. Ca urmare,  COVID-19 poate periclita sănătatea și viața lor.

Площадке в Берлине для лечения пациентов во время новой пандемии коронавируса COVID-19  - Sputnik Moldova
Societate
O minoră infectată cu COVID-19 a fugit din spitalul în care era internată
Pentru a evita îmbolnăvirea și eventuale compicații, părinții sunt îndemnați, în primul rând, să nu accepte vizite în încăperea unde se află bebelușii.

”Cât mai puțini vizitatori. Maximum soțul se poate apropia de nou-născut sau mama lăuzei, dacă are nevoie de ajutor. Dar în acest caz, persoanele trebuie să-și dezinfecteze mâinile și să poarte mască, mai ales dacă vin de afară sau de la serviciu. De asemenea, locuința va fi bine aerisită iar suprafețele – curățate și dezinfectate”, a menționat Aliona Lupașcu.

De asemenea, nou-născutul va fi imediat plasat într-o altă odaie, sub supravegherea unui membru al familiei, dacă mama va manifesta simptome de răceală.

 ”De dorit ca mama să fie izolată în altă cameră. Infectarea prin intermediul laptelui matern nu a fost dovedită. Însă bebelușul se poate îmbolnăvi dacă stă lângă mama infectată. Alimentația la sân va fi exlusă în această perioadă. Bebelușul poate fi alimentat cu lapte matern stors sau cu hrană artificială”, a subliniat Aliona Lupașcu.

43 de gravide s-au îmbolnăvit de COVID-19, de la începutul pandemiei. Mai multe detalii despre protecția sănătății gravidelor, lăuzelor și nou-născuților în timpul pandemiei aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0