Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 70 de angajați ai spitalelor din Chișinău sunt infectați cu COVID-19

Abonare
Zeci de medici, asistente medicale, infirmiere și alți angajați ai spitalelor din Chișinău a căror contaminare cu COVID-19 a fost confirmată zilele acestea au fost spitalizați.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Un număr de 73 de angajați ai instituțiilor medicale din Chișinău, atât de stat, cât și private, sunt infectați cu COVID-19. Toți cei confirmați cu coronavirus au fost spitalizați, iar persoanele care s-au aflat în contact se află acum în carantină. Informația a fost făcută publică în ședința Primăriei de luni, 27 aprilie.

Медицинский работник - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Republica Moldova trece de pragul de 100 de decese cauzate de COVID-19

Rezultatul trist a fost anunțat după ce, pe parcursul săptămânii trecute, a continuat testarea personalului medical şi auxiliar din spitalele municipale.

Dintre cele 73 de persoane care s-au contaminat cu COVID-19, 25 sunt medici, 35 - asistente medicale, șase - infirmiere, o persoană face parte din personal auxiliar, alta – din serviciu personal, un inginer, doi economiști și două bufetiere.

La Spitalul „Sfânta Treime” s-au contaminat 15 angajați, la Spitalul Clinic Municipal Nr.1 - 10 angajați, la Spitalul „Arhanghelul Mihail” - șase.

Primarul Ion Ceban a menționat că, pe parcursul săptămânii trecute, instituțiilor medico-sanitare municipale le-au fost distribuite mai multe loturi de echipamente și consumabile din partea unor agenți economici privați.

Potrivit primarului, toate spitalele și instituțiile medicale au fost suficient echipate de către municipalitate. Ion Ceban le-a recomandat șefilor de instituții medicale și medicilor superiori „să nu economisească pe consumabile”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0