Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu s-a întâlnit ambasadorul României în Republica Moldova: Ce au discutat oficialii

© Photo : Facebook / Guvernul Republicii MoldovaÎntrevedere între premierul Ion Chicu și ambasadorul României, Daniel Ioniță
Întrevedere între premierul Ion Chicu și ambasadorul României, Daniel Ioniță - Sputnik Moldova
Abonare
Evoluția parteneriatului strategic moldo-român și rezultatele acestuia au fost discutate astăzi în cadrul unei întrevederi la Guvern.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu spune în ce condiții nu vor putea fi plătite pensiile și salariile

Discuția a avut loc în contextul celor 10 ani de la adoptarea Declarației comune privind instituirea parteneriatului strategic între Republica Moldova și România pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, prim-ministrul a apreciat importanța deosebită pentru țara noastră a construcției gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău. Mai mult, Chicu a menționat interesul privind securitatea economică prin diversificarea surselor energetice.

Totodată, premierul a mulțumit Guvernului român pentru modernizarea instituțiilor școlare și preșcolare, pentru oferirea mijloacelor de transport pentru instituțiile de învățământ, renovarea Muzeului de Artă, a Sălii cu Orgă și a Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, construirea noului sediu al Teatrului ”B.P. Hașdeu” din Cahul și oferirea burselor de studii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0