Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Accesul în cimitire este restricționat: Primăria a cerut ca Poliția să asigure paza

© Sputnik / Yana ZaharovaСтарая могила на кладбище "Святого Лазаря" в Кишиневе
Старая могила на кладбище Святого Лазаря в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Numai persoanele care participă la înmormântări vor avea acces în cimitire pe perioada stării de urgență. În plus, grupurile nu trebuie să depășească 10 persoane. Este interzisă ridicarea la morminte de Paștilor Blajinilor, duminică și luni.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Primăria Chișinău informează că accesul în cimitire va fi restricționat pe 26 și 27 aprilie. Autoritățile municipale au solicitat paza cimitirelor de către reprezentanții Poliției. 

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Societate
Bilanț de 3.110 cazuri de COVID-19: Numărul celor vindecați este de 825 de persoane

Deși Biserica Ortodoxă din Moldova a amânat Paștele Blajinilor pe la vară, calendaristic, duminică și luni urma să fie această sărbătoare, iar unii oameni pot fi tentați să meargă la cimitire. Chișinăuienii ar trebui să știe însă că porțile cimitirelor vor fi închise şi nu va fi permisă intrarea pe teritoriul acestora.  Restricţiile vin să prevină contaminările cu COVID-19.

În plus, transportul public nu va circula sâmbătă, duminică, dar și în ziua de luni, 27 aprilie, la fel cum n-a circulat la sfârșitul săptămânii trecute.

„Mai bine să fim învinuiți că impunem măsuri drastice, decât să avem remușcări că puteam face mai mult pentru ca oamenii să fie în siguranță și să evităm contaminarea în masă", a declarat primarul general, Ion Ceban.

Primăria Chișinău precizează că, în această perioadă, accesul în cimitire va fi coordonat cu Î.M. „Combinatul Servicii Funerare" și vor intra doar persoanele care participă la procesiunile funerare, în grupuri a câte cel mult 10 persoane.

Este restricționat și accesul în cimitirele din localitățile suburbane din componența municipiului Chișinău, cu excepția înhumărilor curente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0