E vremea umbrelelor! Prognoza meteo actualizată: Vremea până pe 2 mai

© Sputnik / Denis Abramov / Accesați arhiva multimediaЗабег невест в Железноводске
Забег невест в Железноводске - Sputnik Moldova
Abonare
Ploi în nord și centru și vânt puternic sunt anunțate pentru duminică. Un Cod Galben de intensificări ale vântului a fost instituit de meteorologi din seara de sâmbătă până în seara de duminică. Rafalele de vânt vor atinge o viteză de 15-20 de metri pe secundă.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Potrivit prognozei meteo actualizate, duminică, 26 aprilie, vor cădea ploi în partea de nord și în centrul țării. Meteorologii „au șters” din tabel ploile anunțate pentru regiunea de sud. Totodată, ploile nu vor fi la fel de importante cantitativ precum se anunța acum o zi.

Cerul va fi destul de mohorât. Maximele termice vor atinge 16 grade Celsius în nord, 17 grade în centru și cu un grad mai mult în sud. În noaptea spre luni, termometrele vor indica maxime de 6-10 grade Celsius.

© Photo : SHSPrognoza vremii pentru următoarele 7 zile
E vremea umbrelelor! Prognoza meteo actualizată: Vremea până pe 2 mai   - Sputnik Moldova
Prognoza vremii pentru următoarele 7 zile

Presiunea atmosferică va fi scăzută duminică, așa că - atenție, n-ar trebui să consumăm o cantitate mare de cafea. Medicii spun că presiunea atmosferică scăzută determină creşterea tensiunii arteriale şi accelerează ritmul cardiac, iar sângele se oxigenează mai puțin.

Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Societate
Poate scăpăm de mirosul urât! Ce se face acum la Stația de epurare din Chișinău - Foto

În plus, presiunea atmosferică scăzută poate favoriza crizele de astm, de reumatism şi dureri musculare. În special, persoanele meteosensibile sau cele cu afecțiuni ale aparatului circulator pot fi afectate. Lor li se recomandă să acorde în aceste zile o mai mare atenție cantității de cofeină pe care o consumă, să evite în general băuturile sau alimentele ce determină creșterea presiunii arteriale și accelerează pulsul.

Medicii le recomandă persoanelor meteosensibile să păstreze o stare bună de spirit atunci când se schimbă vremea, pentru că sănătatea corpului depinde în mare măsură de starea psihică și emoțională a omului.

Luni, 27 aprilie, cerul va fi doar parțial acoperit de nori, Soarele va fi din nou destul de generos. Maximele termice ale zilei vor fi de 18..20 de grade Celsius. Presiunea atmosferică se va normaliza.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0