Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Locuitorii de la Botanica pot procura verdețuri și legume direct de la producător - Video

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaОвощи
Овощи - Sputnik Moldova
Abonare
Două probleme ale oamenilor s-au rezolvat după ce Pretura Botanica a identificat și aprobat mai multe locuri pentru organizarea comerțului ambulant cu produse agricole pe perioada stării de urgență, instituită până pe 15 mai.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Consumatorii de la Botanica își pot procura acum produse agricole precum legumele și verdețurile proaspete la prețuri destul de accesibile și direct de la producător, aproape de casă, iar agricultorii sunt de-a dreptul fericiți că-și pot vinde produsele.

Am stat de vorbă cu o comerciantă-producător agricol care-și vinde produsele la intersecția străzii Matei Millo cu bd. Dacia, puțin mai sus de piața agroalimentară din cartier, care acum este închisă.

Femeia vinde legătura de usturoi verde cu 8 lei, ceapa verde costă 5 lei legătura sau 50 de lei kilogramul, rădăcinile de pătrunjel - 50 de lei kilogramul, legăturile de frunze de salată, în funcție de cantitate și soi, costă 5-8 lei, legăturile de rucola, spanac, mărar și frunze de pătrunjel costă câte 5 lei. Menta și busuiocul sunt mai scumpe - câte 10 lei legătura.

Овощи - Sputnik Moldova
Pătrunjelul: Ce se întâmplă în organismul tău când îl consumi

Pretorul sectorului Botanica, Boris Prepelița, a aprobat printr-o dispoziție următoarele locuri de comerț pentru fermieri autorizați (gospodării țărănești):  bd. Cuza-Vodă, 30/1, intersecție cu str. Independenței, (5-6 unități comerciale); bd. Traian, intersecție cu str. Independenței, (5-6 unități comerciale); str. Independenței, 48, (4-5 unități comerciale); str. Matei Millo, intersecție cu bd. Dacia, (4-5 unități comerciale); șos. Muncești, 170, intersecție cu str. Pandurilor, (2-3 unități comerciale).

Programul de activitate al punctelor de comerț a fost stabilit între orele 6.00 și  14.00. Comercianții sunt obligați să asigure regulile de protecție și prevenire a răspândirii virusului COVID – 19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0