Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ASP va presta mai multe servicii de săptămâna viitoare: Ce acte vom putea obține

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport  - Sputnik Moldova
Abonare
Din 27 aprilie, unele instituții ale statului vor presta mai multe servicii pentru cetățeni. Iată ce acte veți putea obține de la Agenția Servicii Publice.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale a decis vineri că bugetarii vor mai sta acasă până în data de 4 mai, în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 este deocamdată în creștere.

Aceasta nu se referă însă la angajații unor instituții ale statului care prestează servicii pentru cetățeni - Agenția Servicii Publice, Compania Națională de Asigurări în Medicină, Casa Națională de Asigurări Sociale, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, dar și Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon a anunțat ce schimbări vor interveni din 27 aprilie
Potrivit unei dispoziții anterioare a Comisiei, din data de 27 aprilie Agenția Servicii Publice va relua prestarea serviciilor publice de înmatriculare a vehiculelor, documentarea conducătorilor auto, înregistrarea nașterii și a căsătoriei.

Astfel, potrivit unui comunicat al instituției, de luni subdiviziunile teritoriale ale ASP își vor continua activitatea în regim special și vor presta următoarele servicii:

Eliberarea actului de identitate provizoriu;
eliberarea certificatului de deces;
eliberarea certificatului de naștere;
înregistrarea căsătoriei;
identificarea şi înmatricularea vehiculelor;
documentarea conducătorilor de vehicule cu excepţia procesului de examinare (proba teoretică și practică) a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere, care va include serviciile de preschimbare şi eliberare a permiselor de conducere;
eliberarea certificatului de înmatriculare şi a permisului de conducere;
 eliberarea adeverinţelor din Registrul de Stat al Transporturilor şi Registrul de Stat al Conducătorilor de Vehicule;
înregistrarea și licențierea unităților de drept;
serviciile cadastrale.

Totodată, este sistată în continuare activitatea centrelor multifuncționale din municipiul Chișinău CM nr. 1 (str. M. Viteazul, 11/1), CM nr. 4 (str. Decebal, 6), precum și centrele multifuncționale din orașul Glodeni, municipiul Soroca și din orașul Ștefan Vodă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0