Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alte 194 de cazuri noi de COVID-19 au fost anunțate pe 25 aprilie

© Sputnik / Miroslav RotariПроисшествия
Происшествия - Sputnik Moldova
Abonare
Încă 194 de îmbolnăviri de COVID-19 au fost confirmate. În Republica Moldova sunt înregistrate actualmente 2.385 de cazuri active de COVID-19.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Alte 194 de cazuri noi de COVID-19 au fost anunțate sâmbătă, 25 aprilie, după procesarea primară a 1.024 de probe.

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Societate
Bilanț de 3.110 cazuri de COVID-19: Numărul celor vindecați este de 825 de persoane

Toate cazurile noi sunt infestări cu transmitere locală, a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Actualmente există 2.385 de cazuri active de COVID-19, pentru că din numărul total de persoane infectate în martie-aprilie au fost vindecate și externate din spitale deja 825 de persoane. 

 „Bună seara, Hristos a Înviat!”, s-a adresat publicului ministrul Sănătății în debutul briefingului. La briefing a participat și premierul Ion Chicu.

Bilanțul general al îmbolnăvirilor de COVID-19 este acum de 3.304 cazuri. Până astăzi, 89 de persoane infectate au decedat în Republica Moldova.

Viorica Dumbrăveanu a anunțat despre înregistrarea unui nou focar de COVID-19, la Spitalul municipal nr.1, unde au fost constatate 7 cazuri.

Premierul Ion Chicu a menționat la briefing că astăzi a fost instituit regimul de carantină în alte două localități -  în satul Cișmichioi și în satul Etulia, din raionul Vulcănești, după constatarea a zeci de cazuri noi de coronavirus.

Prim-ministrul a dat asigurări că situația este menținută sub control de autorități.

Menționăm că, pe 20 aprilie, autoritățile au instituit regim de carantină în satul Brânzeni, din raionul Edineț, unde au fost confirmate tocmai 39 de cazuri de infectare cu COVID-19. În prezent se mai află în carantină localitățile Soroca, Ștefan Vodă, Talmaza, Carahasani, Glodeni. În satele Bălceana și Sofia, din raionul Hâncești, regimul de carantină a fost ridicat, având în vedere că timp de 14 zile consecutiv nu s-a înregistrat niciun caz nou de contaminare cu COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0