Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procedură simplificată de obținere a cetățeniei Rusiei: Documentul semnat de Putin

© Photo : PointПаспорт гражданина РФ
Паспорт гражданина РФ  - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a semnat legea care simplifică procedura de obținere a cetățeniei ruse de către străini, inclusiv de către cetățenii Moldovei.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Vineri, președintele Vladimir Putin a semnat documentul care revoluționează legea cetățeniei în Rusia. Din iulie, străinii care locuiesc permanent în Rusia vor putea deveni cetățeni ai țării fără a renunța la cea existentă. Procesul de obţinere a cetățeniei ruse devine mai simplificat, cerința privind rezidența fiind înlăturată.

Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова  - Sputnik Moldova
Zaharova: Sprijinul Rusiei acordat Moldovei este unul oportun

Deși se vorbește de luni bune despre această schimbare, legea a fost adoptată rapid în aprilie, legislația fiind introdusă, votată și semnată în doar 17 zile, potrivit RT.

În februarie, cotidianul Kommersant relata că procedura de acceptare a străinilor pentru cetățenia Federației Ruse va fi simplificată semnificativ, cu scopul de a atrage până la 10 milioane de noi cetățeni.

Înainte de introducerea ei în parlament, parlamentarul rus Konstantin Zatulin a descris măsura ca fiind „corectă, mult întârziată și în concordanță cu bunul simț”, menționând că noua legislație va permite unei diaspore născute în străinătate să obțină mai ușor cetățenia rusă.

De asemenea, legislația simplifică cerințele pentru persoanele cu un soț rus/soţie rusoaică. De exemplu, dacă un străin este căsătorit cu un cetățean rus și au copii împreună, necesitatea unei rezidențe de cinci ani este redusă la trei ani, iar necesitatea de a dovedi o sursă legală de venit a fost eliminată.

În cazul cetăţenilor Moldovei, Ucrainei, Belarusului și Kazahstanului, procesul de obţinere a cetățeniei ruse este şi mai simplificat, întreaga cerință privind rezidența fiind înlăturată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0