Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medalii de bronz obținute de eleve din Moldova la olimpiada internațională de matematică

© Sputnik / Сергей Мелконов / Accesați arhiva multimediaУчебник по математике
Учебник по математике - Sputnik Moldova
Abonare
Nu doar lecțiile sunt organizate online în carantină, ci și olimpiadele internaționale. Recent, trei eleve din Republica Moldova au obținut medalii de bronz la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, care s-a desfășurat pe Internet.

CHIȘINĂU,  24 apr. – Sputnik. Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, ediția a IX-a, s-a defășurat în acest an online din cauza pandemiei. Concursul care a fost organizat de Regatul Țărilor de Jos s-a desfășurat în perioada 15-21 aprilie. Trei eleve din Republica Moldova au obținut medalii de bronz la competiție. Este vorba despre Mădălina Griza, Adelina Andrei și Adelina Patlatîi, care învață la un liceu privat din Capitală. 

© Photo : Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova Elevii și profesorii care au participat la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete
Medalii de bronz obținute de eleve din Moldova la olimpiada internațională de matematică - Sputnik Moldova
Elevii și profesorii care au participat la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete

La olimpiadă au participat 204 elevi din 53 de țări. Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de patru eleve: Rusanda Guzun, Mădălina Griza, Adelina Andrei și Adelina Patlatîi, dar și de doi profesori: Galina Rusu, doctor în științe fizico-matematice, conferențiar universitar, și Marcel Teleucă, doctor în științe fizico-matematice, conferențiar universitar. 

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, dar și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a felicitat premianții, profesorii, dar și părinții elevelor și le-a urat tuturor succes în continuare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0