Sputnik a câştigat prestigiosul Shorty Awards pentru reportajul „Paris Mayday” - Video

© SputnikParis Mayday
Paris Mayday - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik a câştigat prestigiosul premiu Shorty Awards, categoria Video 360, pentru reportajul realizat în timpul evenimentelor deosebit de violente din 1 mai 2019, fiind vorba de protestele „Vestelor galbene” din Paris. Ceremonia de premiere va avea loc online pe 3 mai.

BUCUREŞTI, 24 apr – Sputnik, Doina Crainic. Pentru reportajul „Paris Mayday”, realizat în timpul evenimentelor violente de pe 1 mai 2019, Sputnik a câștigat Shorty Awards, categoria Video 360, informează Sputnik France. O recompensă specială, având în vedere că Sputnik a concurat cu Al Jazeera, DDB Chicago, Royal Caribbean International și fundația Chan Zuckerberg Initiative a lui Mark Zuckerberg și soţiei sa Priscilla.

Premiul evidențiază activitatea echipei Sputnik France, dar și neutralitatea jurnalistică promovată de agenție. Oferind spectatorilor oportunitatea de a fi în centrul acțiunii, aceştia pot realiza dificultatea profesiei de jurnalist. În mijlocul mulţimilor agitate, proiectilelor și gazelor lacrimogene şi chiar a grenadelor de încercuire, acest videoclip arată riscurile la care se supun jurnaliştii când transmit în timpul unor manifestări violente.

Calitate recunoscută a informațiilor

Condițiile dificile întăresc meritul corespondentului Sputnik France. Cu o cameră foto ținută în mână sau uneori doar cu smartphone-ul, corespondentul retransmite demonstrațiile în direct timp de ore întregi. Această muncă este esențială, deoarece multe înregistrări video realizate de corespondentul Sputnik au fost folosite de mass-media franceză și internațională (TF1, Arte, Eliberare, France 5, TMC, 20 de minute, Info France) și, de asemenea, au servit drept dovezi în mai multe investigații.

​Nu numai colegii, dar şi cititorii au apreciat imaginile. De exemplu, videoclipul https://www.facebook.com/watch/?v=354728032060416 cu manifestaţiile activiștilor de la Extinction Rebellion, care a acumulat peste 7 milioane de vizualizări pe Facebook. Sau secvența care arată un jurnalist care a fost lovit de un proiectil în masca sa de protecție, video care a acumulat peste 465.000 de vizualizări pe Twitter.

​Premiile Shorty Awards reprezintă o ceremonie anuală prestigioasă care premiază persoanele și organizațiile cele mai influente din social media (Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, TikTok și altele). Printre câștigătorii din trecut sunt Michelle Obama, Taylor Swift, Taylor Swift, Tyler Oakley, Casey Neistat, Hannibal Buress, Malala Yousafzai, Jenna Marbles, JK Rowling, Adele și DJ Khaled. Din cauza pandemiei de Covid-19, ceremonia de premiere programată pentru 3 mai la New York va avea loc online.

În această ediție, câștigătorii și laureații au fost selectați de membrii Real Time Academy of Short Form Arts & Sciences, formată din experți în publicitate, media, divertisment și tehnologie. Printre membrii Academiei se numără Rosemary Mercedes (vicepreședinte și director de comunicare Univision), Sonal Dabral (director de creație și vicepreședinte Ogilvy & Mather), Matthew DiGirolamo (director de comunicare L'Oréal) , Rebecca Messina (director de marketing global, Uber) și Lilian Tomovich (director de experiență și marketing al MGM Resorts International).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0