Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Previziuni pesimiste din partea lui Ion Chicu: La ce s-a referit premierul

Abonare
Premierul Ion Chicu le-a răspuns jurnaliștilor la întrebarea ce se va întâmpla dacă unii actori politici vor contesta la Curtea Constituțională proiectul de lege prin care a fost rectificat bugetul de stat.

CHIȘINĂU, 24 apr. – Sputnik. Premierul Ion Chicu susține că proiectul de lege privind rectificarea bugetului de stata a fost votat de Parlament, în două lecturi,  în condiții legale, însă dacă acesta va fi contestat de unii politicieni la Curtea Constituțională, atunci consecințele vor fi grave, iar Guvernul nu va putea întreprinde nicio măsură pentru a achita pensiile și salariile cetățenilor. Șeful Cabinetului de miniștri a făcut aceste precizări, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. 

Президент Молдовы Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Cei care vor bloca proiectele economice, să-și asume responsabilitatea

"Nu vreau să fac preziceri, dar o eventuală neintrare la timp a rectificării bugetului ar însemna că Ministerul Finanțelor și Guvernul nu vor putea folosi banii pentru cheltuieli și nu vor fi finanțate măsurile incluse în lista de susținere a agenților economici. De aceea, Guvernul nu va avea bază legală pentru a opera aceste finanțări și nu va putea utiliza resursele oferite de FMI. Consecințele le înțelegeți: salariile și pensiile nu vor putea fi achitate", a declarat premierul Ion Chicu. 

Despre asta a vorbit astăzi și președintele Igor Dodon. Șeful statului a menționat că cei care vor bloca proiectele sociale și economice vor trebui să suporte consecințele.

Parlamentul a adoptat joi, 23 aprilie, în două lecturi, Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător și modificarea unor acte normative, propuse săptămâna trecută de Guvern.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0