Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

„Contrapunct” cu Petru Burduja

Abonare
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este deputatul, Petru Burduja. Vom aborda măsurile anticriză propuse de Guvern pentru mediul de afaceri și ce schimbări survin la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2020.

Parlamentul a adoptat proiectul de lege anticriză și o rectificare de buget care prevede fortificarea financiară pentru sectorul medicinii, dar și reducerea unor cheltuieli, reieșind din situația complicată legată de criza pandemică.În urma acestor rectificări, vor fi alocate peste 1,4 miliarde de lei  pentru echipamente de protecție, dotări și reutilarea spitalelor.Vor fi alocate aproape 200 de milioane de lei pentru ajutoare de șomaj și alte 200 de milioane pentru ajutoare sociale. Două miliarde de lei vor fi alocate pentru  programe de susținere a mediului de afaceri. Ne vom referi și la decizia Curții Constituționale de a suspenda procedura de intrare în vigoare, a Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova pivind contractarea împrumutului de 200 de milioane de euro. Discutăm la telefon cu deputatul Sergiu Sârbu și expertul Angela Kolațchi.

Fluxul de știri
0