Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Marea Britanie începe testarea pe oameni a vaccinului împotriva Covid 19

© REUTERS / Dado RuvicМаленькие бутылочки с наклейкой «Vaccine COVID-19» и медицинский шприц
Маленькие бутылочки с наклейкой «Vaccine COVID-19» и медицинский шприц - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 500 de voluntari au intrat în procesul de a fi testați ca parte a efortului Marii Britanii de a crea un vaccin anti-Covid 19.

BRUXELLES, 23 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Vaccinul a fost dezvoltat de echipe de la Institutul Jenner și de la Oxford Vaccine Group din cadrul Universității Oxford, iar lucrul la acesta a început din ianuarie. Periaoda scurtă de timp a ridicat întrebări cu privire la viteza extraordinară cu care acest vaccin potențial panaceu al pandemiei a fost dezvoltat, arată RT

Сотрудники лаборатории профилактики оспы Научно-исследовательского института вирусологии имени Д.И.Ивановского в Москве за работой - Sputnik Moldova
Lecție din trecut: Cum a fost lichidat focarul de variola vera izbucnit la Moscova în 1959
Un număr total de 510 voluntari sănătoși între 18 și 55 de ani vor lua parte la testele clinice ca urmare a faptului că Marea Britanie se alătură SUA și Chinei în demararea testării pe oameni. O companie din Germania a primit de asemenea aprobare de la autorități la începutul acestei săptămâni pentru a accelera testarea.

Un grup separat de cercetători de la Imperial College London a testat un alt posibil vaccin pe animale din februarie. Testele clinice sunt așteptate să înceapă în iunie, iar cercetătorii spun că viteza procesului a fost sprijinită major de oficialii chinezi din sănătate care au împărtășit datele lor despre infecțiile cu coronavirus.

În ciuda acestor dezvoltări, Chris Whitty, directorul medical al Marii Britanii a spus ieri că probabilitatea de a avea un vaccin pentru coronavirus anul viitor este ”incredibil de mică”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0