Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Oficial american: Al doilea val al pandemiei din SUA ar putea fi mai grav

© REUTERS / Mario AnzuoniПреподаватель танцев Морган Дженкинс во время позирования перед граффити в Лос-Анджелесе, США
Преподаватель танцев Морган Дженкинс во время позирования перед граффити в Лос-Анджелесе, США - Sputnik Moldova
Abonare
Un al doilea val de infectări cu noul coronavirus, aşteptat să lovească SUA iarna următoare, cel mai probabil la începutul sezonului de gripă, ar putea fi mai grav decât primul, a avertizat directorul CDC al SUA.

BRUXELLES, 23 aprilie - Sputnik, Daniela Porovăț. "Există posibilitatea ca ofensiva virusului pe teritoriul ţării noastre iarna viitoare să fie în realitate mai dificilă decât cea pe care tocmai am traversat-o", a declarat directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), Robert Redfield, potrivit Sputnik

Pe măsură ce valul curent de îmbolnăviri continuă să se reducă, aşa cum o arată scăderea recentă a ratelor de spitalizare împreună cu alţi indicatori, autorităţile trebuie să se pregătească pentru o posibilă recrudescenţă în lunile care vor urma.

"Vom avea epidemia de gripă şi pe cea de coronavirus concomitent", a spus acesta, iar asocierea celor două va pune şi mai multă presiune pe sistemul de sănătate decât primul val de îmbolnăviri.

Robert Redfield şi alte autorităţi din domeniul sanitar au susţinut implementarea unor măsuri drastice de izolare la domiciliu şi închiderea a numeroase activităţi comerciale pe teritoriul ţării pentru a combate transmiterea virusului.

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Cele mai afectate regiuni din țară: Raport săptămânal privind situația COVID-19 în Moldova
În acelaşi timp, restricţiile au avut efecte negative asupra comerţului din Statele Unite, unde cel puţin 22 de milioane de persoane au rămas fără un loc de muncă în ultimele patru săptămâni.

Chiar dacă restricţiile vor fi ridicate gradual, Robert Redfield a subliniat importanţa continuării practicării distanţării sociale.

În acelaşi timp, a mai spus oficialul american, autorităţile din domeniul sănătăţii publice trebuie să implementeze pe scară largă un sistem de testare pentru identificarea persoanelor infectate şi identificarea interacţiunilor apropiate ale acestora prin localizarea persoanelor cu care au intrat în contact.

Până în prezent, în Statele Unite, aproape  824.147 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, comparativ cu 783.290 înregistrați în urmă cu 24 de ore, în această ţară înregistrându-se peste 45.257 de decese.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0