Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Suportul medical din Turcia a ajuns în Republica Moldova - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariФлаги Молдовы и Турции
Флаги Молдовы и Турции - Sputnik Moldova
Abonare
Ajutoarele umanitare în contextul pandemiei coronavirusului continuă să vină în Republica Moldova. Un asemenea lot a ajuns și astăzi în țara noastră.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Un lot medical livrat de Turcia a ajuns astăzi în Republica Moldova. Președintele țării, Igor Dodon, a scris pe pagina sa de Facebook că ajutorul din partea Turciei a fost livrat în baza unor înțelegeri personale pe care le-a obținut după un recent dialog telefonic cu președintele Recep Tayyip Erdoğan.

© Photo : Facebook / Igor DodonLot medical din partea Turciei
Suportul medical din Turcia a ajuns în Republica Moldova - Foto - Sputnik Moldova
Lot medical din partea Turciei

„Exprim recunoștință conducerii Turciei pentru deschidere și disponibilitatea de a sprijini Republica Moldova în situația în care această țară, la fel ca și toate celelalte state, luptă contra răspândirii coronavirusului de tip nou”, a precizat Dodon.

Astfel, guvernul Turciei a transmis gratuit ajutorul umanitar care constă din zeci de mii de măști, combinezoane, mii de ochelari de protecție, mănuși și alte mijloace de protecție.

© Photo : Facebook / Igor DodonLot medical din partea Turciei
Suportul medical din Turcia a ajuns în Republica Moldova - Foto - Sputnik Moldova
Lot medical din partea Turciei

Amintim, recent Republica Moldova a primit 53 de tone de ajutoare, care a inclus teste de diagnosticare, măști și alte mijloace de protecție, din partea Republicii Populare Chineze. Această marfă a fost achitată parțial de Guvernul Republicii Moldova, de agenți economici din țara noastră și din China, de organizații internaționale, dar și persoane fizice. Lotul din China a fost transportat cu o aeronavă AN 124 oferită cu gratuit de Federația Rusă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0