Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAE al Rusiei: COVID-19 a accentuat contradicțiile dintre centrele de influență

© Sputnik / Александр Натрускин / Accesați arhiva multimediaСергей Рябков
Сергей Рябков - Sputnik Moldova
Abonare
Pandemia a adâncit contradicțiile dintre centrele mondiale de influență, iar forța militară joacă un rol tot mai mare în relațiile internaționale, consideră viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Reabkov.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Pandemia de coronavirus a exacerbat contradicțiile existente între centrele mondiale de influență, a declarat miercuri viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Reabkov.

News conference with Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Nu trebuie admisă politizarea pandemiei

"Observăm că, pe măsura formării unei noi ordini mondiale, are loc o exacerbare a concurenței între centrele de influență, sporește rivalitatea pentru poziția de lider în viitor. Din păcate, coronavirusul nu doar că nu a diminuat acest proces, ci chiar l-a adâncit și l-a accelerat", a declarat Reabkov în cadrul prezentării raportului experților “Apărarea păcii, Pământului, libertatea de alegere pentru toate statele. Noi idei pentru politica externă a Rusiei”.

Potrivit diplomatului rus, “forța militară joacă un rol tot mai mare în relațiile internaționale, drept urmare a slăbirii și distrugerii instituțiilor internaționale, testate în timp, de guvernanță globală și controlul asupra înarmărilor”.

“Voi menționa din nou faptul că pandemia COVID-19, în opinia noastră, doar consolidează aceste tendințe, având un rol catalizator. Toate aceste lucruri necesită un răspuns politic și diplomatic la provocările mondiale comune, sporește o cerere obiectivă la niște eforturi comune de depășire a lor din partea principalilor jucători internaționali”, a subliniat Reabkov.

Raportul a fost elaborat de Universitatea Națională de Cercetări "Școala Superioară Economică", sub egida Ministerului Afacerilor Externe a Rusiei, cu susținerea comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat, Consiliului pentru Politica Externă și de Apărare și revista “Rusia în politica globală”.

Autorii raportului menționează că documentul este dedicat argumentării necesității reînnoirii conceptuale a politicii externe a Rusiei în condițiile accelerării proceselor pe plan internațional, accentuarea unor contradicții în legătură cu pandemia coronavirusului și a crizei economice provocate de aceasta.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0