Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Calea Ferată din Moldova sistează transportul de mărfuri: Vezi ce se întâmplă

© Sputnik / Miroslav Rotariжелезная дорога
железная дорога - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” anunță sistarea unui nou serviciu. Iată despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Calea Ferată din Moldova a sistat, începând din această dimineață, și transportul de mărfuri. Într-un comunicat de presă instituția informează că decizia a fost luată ca urmare a reducerii substanțiale a volumului de tranzit, export, import și transport local de mărfuri.

Aproximativ 160 de lucrători sezonieri români pe Aeroportul din Hahn, Germania - Sputnik Moldova
Societate
Avioane cu muncitori români vor pleca aproape zilnic spre Germania până pe 17 mai

Astfel, pentru a acumula o cantitate suficientă de mărfuri la stațiile de încărcare s-a decis suspendarea transportului de mărfuri în perioada 23 aprilie – 27 aprilie.

„Această măsură poartă un caracter temporar și sperăm că în cel mai scurt timp vom reveni la ritmuri normale de activitate”, este precizat în comunicatul instituției.

Potrivit informațiilor, toate solicitările agenților economici de încărcare-descărcare a vagoanelor vor fi asigurate. Iar de acum încolo circulația trenurilor se va baza pe volumul real de muncă.

Amintim, începând cu data de 14 martie, Calea Ferată a sistat circulația trenului Chişinău – Socola, au fost suspendate temporar cursele Chișinău - Moscova, Chișinău – Sankt Petersburg, Chișinău – Odesa și circulaţia trenului Chişinău – Bucureşti.

Totodată, începînd cu 17 martie Gara Chișinău pe timp de noapte, în intervalul 20:00 - 08:00, este închisă. Reluarea activității va avea loc odată cu restabilirea rutelor internaționale pe segmentul Căii ferate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0