Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

E oficial – prima PLÂNGERE împotriva Chinei (pentru Pandemie) a fost depusă!

© AP Photo / Dake KangПроверка пассажиров в аэропорте китайского города Ухань
Проверка пассажиров в аэропорте китайского города Ухань - Sputnik Moldova
Abonare
Plângerea a fost depusă de procurorul statului Missouri, Eric Schmitt – și vizează guvernul, Partidul Comunist Chinez, precum şi alţi responsabili şi instituţii ale ţării.

Встреча спецборта с масками и медицинским оборудованием из Хайнаня  - Sputnik Moldova
Ajutoarele umanitare distrug ordinea politică mondială
BUCUREȘTI, 22 apr - Sputnik, Evan Răutu. Știrea de prima oră care deschide un nou front – un stat american a depus plângere împotriva Chinei. Este vorba de statul Missouri, care acuză Beijingul că ”a disimulat gravitatea pandemiei de coronavirus şi a cauzat astfel "pagube", economice şi umane, "ireparabile" în acest stat american şi în lume”, transmite Agerpres.

Plângerea a fost depusă de procurorul statului Missouri, Eric Schmitt – și vizează guvernul, Partidul Comunist Chinez, precum şi alţi responsabili şi instituţii ale ţării.

Este totuși o plângere civilă, în care demnitarii și instituțiile chineze sunt acuzate că ”au ascuns informaţii cruciale de la începutul pandemiei”, dar și că ”au arestat avertizori de integritate şi au negat natura extrem de contagioasă a noului coronavirus”.

”Această disimulare a cauzat "o pandemie mondială inutilă şi evitabilă" care a antrenat pierderi în vieţi omeneşti şi consecinţe economice importante cu pierderi estimate la cel puţin câteva miliarde de dolari în acesta stat din centrul ţării, potrivit documentelor juridice”, arată sursa citată.

Nu se precizează pretențiile, dar în Missouri erau ieri 177 de morţi și peste 5.800 de persoane testate pozitiv.

Procurorul Eric Schmitt acuză că ”în timp ce ascundeau extinderea pandemiei, autorităţile chineze au oprit pentru ele echipamente de protecţie de bună calitate, autorizând însă exportul de echipament defectuos”.

”Acest stocaj abuziv ar fi "pus în pericol viaţa personalului medical şi echipelor de salvare" în ţările afectate de COVID-19”, scrie Agerpres

Este de așteptat ca și alte state americane – poate și state europene să urmeze acest exemplu, oricât ar părea de ciudat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0