Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Accidente pe drumurile din Moldova: Situația în 2020

Abonare
Accidentele rutiere care se produc pe drumurile din țară se soldează deseori cu pierderi de vieți omenești. Iată că timp de patru ani consecutiv, în primele trei luni ale anului, peste 40 de moldoveni mor în aceste accidente.

De la începutul anului, în Moldova au fost înregistrate peste 400 de accidente rutiere. În urma acestora au avut de suferit aproximativ 500 de persoane.

Accident rutier la intersecția bulevardului Moscovei cu Matei Basarab, Chișinău - Sputnik Moldova
Accidente
Și pe timp de epidemie în Capitală au loc accidente rutiere – Foto

Potrivit datelor statistice oficiale, principala cauză a producerii accidentelor a fost viteza excesivă, neacordarea priorității pentru pietoni, lipsa de atenție la schimbarea benzii de circulație și alte încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere.

Adesea, accidentele sunt provocate din cauza șoferilor care urcă băuți la volan.

Putem observa că în anul acesta se atestă o diminuare a accidentelor rutiere, și a numărului de persoane decedate în accidente. Probabil este o consecință a instituirii regimului de urgență în țară, autoritățile îndemnându-i pe cetățeni să stea acasă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0