Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proiectul Sputnik Radio, finalist al premiului New York Festivals - 2020

© Sputnik / Игорь Руссак / Accesați arhiva multimediaСлоган Telling the untold на студии международного информационного агентства и радио Sputnik.
Слоган Telling the untold на студии международного информационного агентства и радио Sputnik. - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul radio „Свой/Чужой" (Al nostru/Străin) al Sputnik este singurul candidat din Rusia care a devenit finalist al Premiilor Radio de la New York Festivals Awards - 2020.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Din 1957, Comitetul organizatoric al festivalurilor de la New York a premiat cele mai bune proiecte de radio, film și televiziune din lume, precum și a determinat liderii comunicațiilor de PR în domeniile finanțelor, sănătății și marketingului. Acesta este unul dintre cele mai prestigioase premii media internaționale.

Ne reușește și de la distanță! Cum muncește echipa Sputnik Moldova de acasă - Sputnik Moldova
Ne reușește și de la distanță! Cum muncește echipa Sputnik Moldova de acasă

Seria de programe „Свой/Чужой" (Al nostru/Străin) realizată de editorialista Maria Merkulova abordează una dintre problemele principale ale lumii moderne și anume, relația dintre imigranți și populația locală. Rusia este un stat multinațional și se află în top 5 în lume în ceea ce privește afluxul de imigranți. Neînțelegerile reciproce, diferențele culturale și barierele lingvistice cauzează adesea conflicte între localnici și cei veniți. „Al nostru/Străin” este despre dificultățile cu care se confruntă „cei care au dat năvală” și care sunt nemulțumirile rușilor față de ei.

Pe lângă Merkulova, la realizarea proiectului au muncit de asemenea producătorul Anastasia Kindruk și inginerul de sunet Oleg Cijov. Împreună cu Maria, analistul Kirill Bakeev a lucrat la sonorizare, Pavel Kukarkin, Natalya Shavlak și Anastasia Lebedeva au lucrat la traducerea în limba engleză.

RT - Sputnik Moldova
Postul de televiziune „RT” a fost premiat la un festival internațional din Statele Unite
Premiile Radio New York Festivals sunt un fel de Oscar în lumea radioului. Premiul apreciază conținutul radio de orice dimensiune și format creat de posturile de radio, precum și de rețelele media și producătorii independenți. De-a lungul anilor, cele mai mari companii de radiodifuziune precum BBC (Marea Britanie), Deutsche Welle (Germania), Vox Media și Bloomberg Radio (SUA) s-au învredniceau de premiul NYF Radio Awards. În 2020, la concurs au fost prezentate programele a 40 de posturi de radio din 40 de țări ale lumii.

Radio Sputnik este cel mai citat post de radio din Rusia în 2020. Acest lucru este demonstrat de datele companiei Medialogia (https://www.mlg.ru/ratings/media/federal/7312/).

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză. Sputnik este accesat de peste 60 de milioane de utilizatori în fiecare lună.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0