Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Opinie: Populația trebuie să înțeleagă că riscul de infectare este încă foarte mare

© Sputnik / Victor IovvaRodica Rusu Gramma
Rodica Rusu Gramma - Sputnik Moldova
Abonare
Pandemia de coronavirus nu se lasă dusă. Deși în multe țări se atestă o ușoară normalizare a situației, în alte state lucrurile se agravează pe zi ce trece.
Opinie: populația trebuie să înțeleagă că riscul este încă foarte mare

Conferențiarul universitar la USMF, Rodica Rusu Gramma a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că riscul de contaminare cu noul tip de coronavirus este încă unul mare în Republica Moldova și nu doar. Mai mult decât atât, cei care au anumite simptome trebuie să stea izolați. Potrivit conferențiarul universitar, sunt trei piloni importanți în această luptă.

”Sunt trei piloni. Populația trebuie să înțeleagă că riscul este încă foarte mare. Pentru a opri acest lanț de transmitere e nevoie de izolare. Un al doilea pilon important sunt medicii, care trebuie să fie dotați și protejați, iar în al treilea rând sunt guvernanții, care trebuie să acorde o atenție sporită solicitărilor care vin din sistemul medical ”, spune conferențiarul universitar la USMF Rodica Rusu Gramma.

Potrivit specialiștilor în domeniul epidemiologic  masca este lucru indispensabil, întrucât coronavirusul este o infecție respiratorie și foarte mult contează ce cantitate de viruși pătrund în organism. Specialiștii mai spun că dacă în organism a intrat o cantitate mai mică de microbi, faci o formă ușoară de COVID-19, însă dacă este o cantitate mai mare, atunci lucrurile se agravează. Dezinfectarea lucrurilor și spațiilor închise, spălarea frecventă a mâinilor, purtarea mănușilor și păstrarea distanței sociale sunt alte cerințe vitale care trebuie respectate cu strictețe.

În ultimele 24 de ore, a fost înregistrat un număr record de cazuri de infectare cu noul coronavirus, fiind înregistrate 164 de cazuri noi. Autoritățile atenționează că perioada dificilă încă nu a trecut, iar oamenii trebuie să fei în continuare precauți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0