Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Ala Darovannaia

Abonare
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este deputatul, Ala Darovannaia. Vom aborda măsurile anticriză propuse de Guvern pentru mediul de afaceri și ce schimbări sunt propuse de Executiv la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2020.

Guvenul a aprobat  un proiect de lege anticriză și o rectificare de buget care prevede reducerea unor cheltuieli, reieșind din situația complicată legată de criza pandemică. Proiectele urmează să fie examinate și adoptate de Parlament. Guvernul va aloca peste 1 miliard de lei  pentru finanțarea măsurilor de combatere a COVID-19, inclusiv achiziționarea de echipamente de protecție, dotarea spitalelor cu dispozitive și echipamente medicale, reechiparea instalațiilor medicale și alte cheltuieli critice. Conform prognozelor, până la finele anului alocațiile pentru unele investiții ar urma să se reducă de două ori și ceva, de la 4, 13 miliarde de lei, la doar 1, 87 miliarde de lei. Vom discuta la telefon cu Secretarul de Stat la Ministerul Finanțelor, Tatiana Ivanicichina.

Fluxul de știri
0