Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multă libertate: Ce prevede dispoziția integrală a Comisiei Situații Excepționale

© Sputnik / Anatolii Kiriakлюди вышли на прогулку в парк во время карантина
люди вышли на прогулку в парк во время карантина  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Comisia pentru Situații Excepționale a adoptat astăzi o serie de măsuri, care prevăd relaxarea regimului stării de urgență.

CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale a adoptat mai multe măsuri de relaxare, după mai bine de o lună în care a fost stabilit regimul strict al stării de urgență. Iată ce prevede actul adoptat astăzi

DISPOZIȚIA nr. 20 din 21 aprilie 2020

Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova dispune: 

  • Începând cu data de 27 aprilie 2020, I.P. „Agenția Servicii Publice”, prin intermediul subdiviziunilor teritoriale, va relua prestarea serviciilor publice:

- înmatricularea vehiculelor în regim special;

- documentarea conducătorilor auto;

- înregistrarea actului de naștere cu eliberarea certificatului;

- înregistrarea căsătoriei.

  • Începând cu 22 aprilie 2020 se permite comercializarea produselor la pachet și în regim catering de către unitățile de alimentație publică, conform codului CAEM 56.10, cu excepția: bufetelor expres, vânzătorilor ambulanți la tonete de înghețată, cărucioarelor mobile care vând mâncare; prepararea hranei la standuri din piețe; activități ale restaurantelor și barurilor conexe transportului, unităților cu vânzare la geam.
  • Se permite reluarea antrenamentului individual (pregătire fizică generală), în spații publice deschise, pentru membrii loturilor naționale, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecției COVID -19. Membrii loturilor naționale vor deține asupra sa, în mod obligatoriu, actul de identitate și un certificat ce confirmă apartenența la lot, eliberat de Federațiile Sportive Naționale.
  • Punctul 4 din Dispoziția nr. 19 din 17 aprilie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, după sintagma ”de taxele vamale”, se completează cu sintagma ”taxele pentru procedurile vamale”.
  • Prin derogare de la prevederile art. 26 din Legea nr. 419/2006 cu privire la datoria sectorului public, garanțiile de stat și recreditarea de stat, se permite debursarea pe conturile Băncii Naționale a Moldovei a surselor din contul împrumutului din partea Fondului Monetar Internațional prin intermediul mecanismului de creditare rapidă (RCF) în suma de 57,5 milioane Drepturi Speciale de Tragere și instrumentului de finanțare rapidă (RFI) în suma de 115,0 milioane Drepturi Speciale de Tragere.
  • Transferul surselor pe conturile Ministerului Finanțelor și utilizarea acestor surse se permite după intrarea în vigoare a legii privind atragerea împrumutului de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional prin intermediul mecanismului de creditare rapidă (RCF) și a legii privind atragerea împrumutului de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional prin intermediul instrumentului de finanțare rapidă (RFI).
  • Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0