Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Motivul pentru care numărul infectaților ar putea crește exploziv în câteva zile

Abonare
Premierul Ion Chicu a făcut declarații după ședința de astăzi a Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19.

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Premierul Ion Chicu a declarat că majoritatea cetățenilor au ținut cont de apelul autorităților și nu au participat la slujbele din Noaptea Învierii, iar sfințirea bucatelor s-a făcut cu respectarea normelor. 

Cu toate acestea, șeful Guvernului afirmă că nu exclude posibilitatea ca numărul celor infectați cu noul coronavirus să crească exploziv spre sfârșitul săptămânii. Și asta pentru că oamenii au mers să sărbătorească Paștele împreună cu părinții și alte rude. 

”S-a atestat un flux sporit de mașini pe sensul de intrare și ieșire din oraș. Unii cetățeni au ignorat apelurile noastre și au migrat din orașe la sate și invers. Vreau să sper că nu vom avea o explozie de cazuri noi către vineri-sămbătă. Am zis că vrem să relaxăm măsurile de săptămâna viitoare, dar totul depinde de cum vor evolua lucrurile”, a declarat șeful Executivului.

Premierul a salutat faptul că este în creștere numărul persoanelor care s-au vindecat de această boală. În prezent sunt aproape 500 de pacienți tratați. 

Встреча спецборта с масками и медицинским оборудованием из Хайнаня  - Sputnik Moldova
Ajutoarele umanitare distrug ordinea politică mondială

Ion Chicu le-a mulțumit în context partenerilor din Rusia, care au oferit gratuit aeronava ce a transportat loturile de produse medicale din China. 

Încărcătura a inclus peste 80 de mii de teste de depistare a COVID-19, peste 80 de mii de kituri de extracție, aproximativ 280 de mii de respiratoare, 600 de mii de perechi de mănuși medicale, 50 de mii tuburi de prelevare, mii de ochelari de protecție, combinezoane, termometre cu infraroșu și alte echipamente de protecție. 

”Cu avionul oferit cu mare generozitate de Guvernul Federației am primit și viziere, care vor fi distrubuite instituțiilor medicale. Bineînțeles, în acel avion au fost și câteva partide de ajutor umanitar. Acestea vor fi repartizate conform destinației”, a menționat șeful Guvernului. 

O parte a lotului cu o greutate de peste 50 de tone a fost procurată de autorități, iar alta cu suportul mai multor companii autohtone, al persoanelor fizice și juridice din țară și de peste hotare, precum și al unor organizații internaționale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0