Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum a reușit o femeie de 107 ani să învingă COVID-19 - Video

© Sputnik / Burcu Okutan / Accesați arhiva multimediaСотрудники санитарных служб проводят обработку улиц в Стамбуле
Сотрудники санитарных служб проводят обработку улиц в Стамбуле - Sputnik Moldova
Abonare
O femeie de 107 ani din Turcia a reușit să se vindece foarte rapid de COVID-19. Medicii spun că ea a învins boala datorită unei imunități foarte puternice.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. O femeie din Turcia, Havahan Karadeniz, de 107, a devenit cea mai în vârstă femeie care a învins coronavirusul, anunță agenția Anadolu.

Îngrijirea gravidelor - Sputnik Moldova
Societate
O femeie gravidă, infectată cu COVID-19, s-a vindecat: Ce emoții a trăit tânăra

Se menționează că femeia a fost internată în clinica științifico-practică din Istanbul pe 7 aprilie, după ce s-a plâns pe tusă puternică și febră. Testul pentru coronavirus a fost pozitiv. Peste o săptămână, Karadeniz a fost externată. Personalul medical al spitalului a fost plăcut surprins cât de rapid a reușit Karadeniz să-și revină. În opinia medicilor, femeia a fost ajutată de o imunitate foarte puternic.

Acum ea se află într-o carantină de 14 zile. Un nepot îi prepară în fiecare zi cafeaua ei preferată. Karadeniz atrage o atenție sporită alimentației, la micul dejun ea consumă unt, frișcă, miere, lapte. Printre bucatele ei preferate este grâul fiert, amestecat cu iaurt. Nivelul de zahăr și colesterol în sângele lui Karadeniz este normal, chiar dacă ea adoră dulciurile și fructele. Femeia nu a suportat niciodată în viață intervenții chirurgicale și are o memorie fenomenală.

Karadeniz are patru copii, 11 nepoți și 15 strănepoți. În curând, unul din nepoții ei va deveni bunic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0