Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Încă 5 persoane răpuse astăzi de COVID-19: Unul este în sistemul medical

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Printre persoanele care au decedat astăzi în urma infectării cu noul coronavirus este și un medic de la un spital raional. Anunțul a fost făcut de ministerul de resort.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Ministerul Sănătății a anunțat cu puțin timp în urmă alte cinci cazuri de deces produse în urma infectării cu noul coronavirus, după ce în prima jumătate a zilei informase despre două persoane care și-au pierdut viața.

Ministerul Sănătății  - Sputnik Moldova
Coronavirus în Moldova: Alte 145 de persoane confirmate, inclusiv 13 lucrători medicali

Este vorba de o femeie de 80 ani din mun. Chişinău, care avea printre comorbități cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. II, tiroidită autoimună.

În alt caz este al unei femei de 68 ani, din mun. Chişinău, transferată de la IMSP SCM Sfânta Treime la IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 pe data de 10 aprilie, în stare extrem de gravă. Aceasta mai suferea de diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie ischemică.

Tot astăzi a murit și un bărbat de 76 ani, din raionul Donduşeni, internat pe data de 8 aprilie la IMSP SC Bălți. Comorbidităţi: cancer de intestin.

Un bărbat de 72 ani din raionul Gloden a murit la spitalul raional de aici, și acesta suferind de mai multe boli grave, între care diabet zaharat tip 2, Cardiopatie aterosclerotică, ciroză hepatică.

Totodată, Ministerul a anunțat cu regret că astăzi a decedat și un lucrător medical. Este vorba de Şiman Ivan, şeful secţiei chirurgie a SR Orhei, în vârstă de 68 ani. El a fost internat pe data de 7 aprilie la Spitalul Clinic Republican. Pacientul suferea de mai multe boli cronice: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

Până în ziua de azi, 457 persoane au fost tratate, iar 67 persoane au decedat din cauza COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0