Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul președintelui țării de Învierii Domnului: Ce le-a dorit moldovenilor

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului i-a felicitat pe toți cetățenii țării cu ocazia Sărbătorile Pascale, care au loc în acest an în condiții extrem de dificile, fiind adumbrită de pandemia care a făcut imposibilă reunirea familiilor în această zi Sfântă.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare în dimineața zilei de Paști în care a menționat semnificație deosebită a Sărbătorilor Pascale, ”luminate și dătătoare de viață”.

Fața lui Iisus Hristos pe o frescă bisericească - Sputnik Moldova
Hristos a Înviat!

El a subliniat că, în fiecare an, mulți dintre cetățenii Moldovei parcurg drumuri și țări pentru a reveni de Paște acasă, pentru a fi împreună cu familiile, respectând tradițiile și bucurându-se de Învierea Domnului Isus Hristos.

”Cu părere de rău, acum, sărbătoarea Învierii este adumbrită de nenorocirea care a pus stăpânire peste casele noastre. Din cauza că s-au închis multe hotare, nu toți cei ce vă aflați printre străini veți putea să ajungeți la familii”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului a menționat totodată că, pentru propria siguranță, am fost nevoiți anul acesta să renunțăm la participăm la slujba din noaptea Învierii. Însă ceea ce contează cel mai mult acum este grija față de cei apropiați.

”Vă asigur că toate restricțiile sunt temporare. Împreună am depășit deja o bună parte din cale. Datorită responsabilității dumneavoastră de a respecta măsurile impuse, putem vorbi astăzi despre o dinamică pozitivă. Creșterea zilnică a numărului de persoane infectate cu coronavirus în țara noastră este cu mult mai mică decât în cel mai optimist scenariu elaborat de specialiști pentru Moldova. Înseamnă că noi mergem în direcția corectă”, a conchis președintele Igor Dodon.

El și-a exprimat convingerea că, foarte curând, vom putea reveni la cursul firesc al vieții, ne vom bucura de primăvară și îi vom putea îmbrățișa pe cei dragi. ”Ne-au mai rămas doar câțiva pași: împreună, îi vom face, neapărat”, a subliniat președintele.

Igor Dodon le-a dorit tuturor cetățenilor, familiilor, oamenilor dragi, multă sănătate, liniște și armonie, forțe și curaj, îndemnându-i să-i aprecieze și să aibă grijă de cei care le sunt alături.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0