Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Șoc pentru adepții ”izolării” – Suedia va încheia imunizarea FĂRĂ să impună restricții!

© AFP 2024 / InaA FassbenderСемья собирает паззл, Германия
Семья собирает паззл, Германия - Sputnik Moldova
Abonare
Epidemiolog suedez: ”Aş paria pe faptul că vom atinge acel nivel de imunizare înainte ca un vaccin să fie disponibil”.

BUCUREȘTI, 18 apr - Sputnik. Cel mai important epidemiolog suedez, dr. Anders Tegnell, considerat părintele teoriei ”imunizării de grup”, a anunțat că Suedia va atinge un nivel suficient de imunizare de grup înainte de a avea un vaccin – și e posibil ca asta să se întâmple chiar în cursul lunii mai. 

Donald Trump - Sputnik Moldova
Trump: Gata, America vrea să se deschidă - planul repornirii SUA
Anders Tegnell a declarat că în Stockholm şi alte zone ale Suediei care au avut un număr mare de infecţii cu SRS Cov2 ”a început deja să se obţină imunitatea de grup”.

”Avem motive să credem că am ajuns cel puţin la jumătatea drumului în obţinerea imunizării de grup fără blocaje sociale - se pare că suntem destul de aproape de acest obiectiv în anumite părţi din Suedia”, a declarat dr. Tegnell.

Anders Tegnell a recunoscut că este greu de spus dacă se va atinge prima dată imunizarea de grup sau va apărea un vaccin. ”Dar eu aş paria pe faptul că vom atinge acel nivel de imunizare înainte ca un vaccin să fie disponibil”, a spus doctorul, precizând însă că ”un vaccin va fi oricum important pentru protejarea grupurilor vulnerabile”, a spus epidemiologul suedez, transmite Mediafax

Reamintim că metoda imunizării de grup, fără blocarea societății, a fost decisă în Suedia în urma unei consultări populare.

Conform Worldometers Suedia are acum 12,540 de cazuri de îmbolnăvire, sunt raportate 1,333 de decese și 550 de pacienți s-au vindecat. Desigur, așa cum s-a mai arătat de către Sputnik, aceste raportări sunt relative.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0