Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Măsuri dure: locuitorii capitalei Bulgariei nu mai pot părăsi orașul

Abonare
Bulgaria a interzis ieri seară locuitorilor din Sofia să mai plece din oraş pentru Sărbătorile de Paște.

BRUXELLES, 18 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Măsura luată de Bulgaria a fost luată din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19, deși Bulgaria este una din cele mai puţin afectate țări din Europa.

"Cu începere de la miezul nopţii, interzicem pe termen nelimitat orice intrare sau ieşire din Sofia pentru toate autovehiculele de transport de pasageri", a anunţat ministrul sănătăţii, Kiril Ananiev, într-o conferinţă de presă.

Vama Sculeni - Sputnik Moldova
Societate
Crește fluxul la frontieră înainte de Paște: Iată câți oameni au revenit în țară
Excepție fac camioanele de transport marfă şi maşinile de salvare, a spus oficialul bulgar, iar angajaţii care trebuie să meargă la locul de muncă vor avea permisiunea să părăsească Sofia numai între anumite ore şi pe baza unui document justificativ.

Restricţia a fost impusă după ce numeroşi locuitori din capitală au decis să plece cu maşinile în provincie pentru weekendul de Paştele ortodox.

Până în prezent, bulgarii au avut dreptul să se deplaseze, pe baza unor acte doveditoare, la locul de muncă, din motive medicale sau pentru a acorda ajutor unei rude bolnave.

Ministrul de interne, Mladen Marinov, a denunţat însă faptul că mulţi bulgari au prezentat acte falsificate de derogare. "Peste 5.000 de şoferi au fost întorşi din drum pentru că nu au putut justifica necesitatea deplasării lor", a criticat el.

Bulgaria este una din ţările europene cele mai puţin afectate de pandemie, fiind printre primele ţări din Europa care au impus izolarea, de la 13 martie. În prezent, în Bulgaria există 800 de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus şi 38 de decese înregistrate.

Potrivit autorităţilor, un vârf al pandemiei este aşteptat după Paşte, la sfârşitul lui aprilie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0