Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mitropolitul Vladimir a sfințit cozonacii, pasca și vinul pastoral

© Photo : Mitropolia Chişinăului şi a Întregii MoldoveÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit pasca și cozonacii
ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit pasca și cozonacii - Sputnik Moldova
Abonare
În acest an, creștinii ortodocși au posibilitatea să cumpere pasca, cozonacii și vinul pastoral gata sfințite. Un sobor de preoți de la Mitropolia Moldovei a sfințit produsele tradiționale.

CHIȘINĂU, 18 apr. – Sputnik. Un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit slujbele de sfințire a vinului pastoral la un combinat din Cricova și a binecuvântat producerea de cozonaci și pască la cea mai mare frabrică de panificaţie din Capitală.

Coșul pentru masa de Paști - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii se pregătesc de Paște: Iată cât costă în acest an masa de sărbătoare
Din cauza pandemiei provocate de COVID-19, slujbele au fost oficiate în aer liber, pe teritoriul întreprinderilor.

În magazine, o pască costă în jur de 40 de lei, prețul cozonacului începe de la 25 de lei, iar vinul pastoral poate fi cumpărat cu până la 50 de lei. 

În premieră, liturghia din noaptea de Paște se va desfășura în fiecare biserică din țară fără participarea enoriașilor. Președintele Igor Dodon a recomandat oamenilor să stea acasă și a declarat că mizează pe responsabilitatea cetățenilor, întrucât este imposibil ca fiecare familie să fie monitorizată de autorități. 

Totodată, Paștele Blajinilor va fi prăznuit în acest an pe 6, 7 și 8 iunie, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, prezidate de Mitropolitul Vladimir, la care a participat și președintele Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0