Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Putin, lecție de diplomație și solidaritate în cea mai dificilă perioadă

© Sputnik / Алексей Дружинин / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În contextul acuzațiilor lansate de Casa Albă către Beijing și OMS, Vladimir Putin a dat o lecție de solidaritate și înțelepciune politică punând accentul pe colaborarea internațională.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Președintele Putin și diplomația rusă întreprind constant demersuri pentru ameliorarea relațiilor cu SUA, dar asta nu înseamnă că achiesează la conflictele pe care americanii le au cu alte state sau entități internaționale.

Кремль и здание МИД - Sputnik Moldova
Coronacriza va accelera crearea „Marii Troici” Moscova - Washington - Beijing

În contextul acuzațiilor lansate de Casa Albă către Beijing și OMS, Vladimir Putin a dat o lecție de solidaritate și înțelepciune politică, punând accentul pe colaborarea internațională.

Într-o discuție telefonică, Vladimir Putin i-a spus omologului său chinez, Xi Jinping, că salută ”acţiunile coerente şi eficiente ale autorităţilor chineze, care au permis stabilizarea situaţiei epidemiologice în ţară”.

În convorbirea cu președintele Xi Jinping, președintele Putin a calificat tentativele de acuzare a Chinei de către SUA ca fiind ”contraproductive”.

Președintele Vladimir Putin a anunțat că dorește intensificarea cooperării ruso-chineze în combaterea pandemiei.

Anterior, Rusia a militat și pentru susținerea OMS în bătălia cu pandemia. “Mai există și o cooperare prin intermediul OMS, suntem foarte recunoscători”, a declarat reprezentantul OMS la Moscova, Melita Vujnovic, apreciind sprijinul guvernului rus.  

Desigur, în tot acest răstimp, oficiali NATO și publicații finanțate din surse apropiate imperialismului nord-atlantic continuă politica de intoxicare și atacuri la adresa Rusiei și a personalităților care susțin solidaritatea și înțelegerea Est-Vest în aceste momente. La atacuri și calomnii este supus și președintele Trump, dar și China.

În aceste momente devine clar că există centre de putere care doresc destabilizarea și discordia mondială – și se pune logic problema dacă nu tot aceste organizații sunt vinovate de panica și nebunia din perioada actuală – și de criza economică în care intrăm.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0