Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova a răspuns la acuzațiile SUA în privința controlului asupra înarmărilor

© Sputnik / Александр Натрускин / Accesați arhiva multimediaСергей Рябков
Сергей Рябков - Sputnik Moldova
Abonare
Raportul prezentat recent de Departamentul de Stat nu se evidențiază prin originalitate față de rapoartele precedente. Acuzațiile SUA sunt absolut nefondate, consideră viceministrul rus de Externe, Serghei Reabkov.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Acuzațiile aduse Moscovei de nerespectarea a înțelegerilor în sfera controlului asupra înarmărilor sunt lipsite de temei, a declarat agenției RIA Novosti viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Reabkov.

Кремль и здание МИД - Sputnik Moldova
Coronacriza va accelera crearea „Marii Troici” Moscova - Washington - Beijing
"Opinia noastră este una diametral opusă: SUA încalcă flagrant un șir de acorduri și înțelegeri în această sferă, fapt despre care spunem deschis. Tentativele de a nega acest lucru sunt nefondate, lipsite de orice temei, e o parte a unei campanii generale de dezinformare, declanșate de SUA în mai multe direcții. (...) E o practică evidentă de spălare a creierilor a opiniei publice, nu putem trata altfel acest lucru", a declarat Reabkov, fiind solicitat să comenteze un raport recent al Departamentului de Stat al SUA.

Reabkov a specificat că acest document este unul tradițional și “texte de acest gen” apar în fiecare an.

“Nici în acest an autorii nu au dat dovadă de prea multă inventivitate sau creativitate față  de anii trecuți: atât structura, cât și conținutul documentului, în esență, nu a suferit mari schimbări, cu excepția unor completări, destul de politizate și conjuncturale”, a menționat diplomatul rus.

Potrivit lui, acest raport e o dovadă că “Washingtonul nu este interesat într-un dialog prin canalele bilaterale”. SUA continuă „să multiplice niște acuzații în adresa noastră și a Chinei, consolidându-și direcția de subminare a fundamentelor sistemului internațional de acțiuni domeniul controlului asupra înarmărilor, creând o atmosferă de iritare în comunitatea internațională”, a conchis Reabkov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0