Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Date de la Poliția de Frontieră: Iată câți moldoveni au revenit în țară timp de 24 de ore

© Photo : Serviciul VamalVama temporară ”Palanca”
Vama temporară ”Palanca” - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră a prezentat informații actualizate privind numărul de cetățeni care au traversat hotarul țării noastre.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, în timp de 24 de ore au intrat în țară 1418 persoane - 749 au revenit prin punctele de trecere de la hotarul cu România, 436 au traversat frontiera moldo-ucraineană, iar 233 de cetățeni au revenit în țară cu o cursă charter.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
Cursa charter Varșovia-Chișinău a fost anulată: Care este motivul

În același interval de timp, au părăsit teritoriul Republicii Moldova 791 de persoane. 

Toți oamenii au fost supuși screeningului la punctele de trecere a graniței, iar cei care au reveniți în țară au completat fișe epidemiologice. 

Peste 1200 de persoane au semnat declarații pe proprie răspundere și s-au obligat să procure polița de asigurare medicală pentru anul curent. 

Poliția de Frontieră notează că niciunul dintre pasagerii care au revenit ieri acasă cu ajutorul cursei charter Veneția-Chișinău nu au prezentat simptome ale coronavirusului. 

La traversarea frontierei de stat, cetățenilor le este măsurată temperatura corpului, iar pe sensul de intrare în țară ei sunt informați despre amenzile pe care le vor plăti în cazul în care nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul epidemiei de coronavirus. După ce revin acasă, ei sunt obligați să respecte regimul de autoizolare pentru o perioada de 14 zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0